1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman’da Ekin Çocuk Oyun Evi Yıl Sonu Programını Yaptı
Batman’da Ekin Çocuk Oyun Evi Yıl Sonu Programını Yaptı

Batman’da Ekin Çocuk Oyun Evi Yıl Sonu Programını Yaptı

Özgür-Der Batman Şubesinde faaliyet gösteren Ekin Çocuk Oyun Evi yılsonu gösterisi yaptı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 23:17A+A-

Çocukların tanıtımı, faaliyetler ve Kur’an okumaya geçen çocukların gösterimi ile başlayan programa yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Programın Sunuculuğunu Edibe Polat yaptı. Minik öğrencilerin okuduğu Kur’an’ı kerim ile devam edilen programda  Okunan Kur’an’ın ardından Oyun Evi idarecisi Esranur SEVİM açılış konuşması yaparak şu değerlendirmelerde bulundu: “ Özgür-Der Olarak yaptığımız bir çok çalışmayı okul öncesi alanını oluşturarak taçlandırdık.İslam fıtratı üzere olan çocukların hayatlarına dair iz bırakmak üzere yola çıktık. Çocuklar büyüklerinin ayak izlerini takip ederler, doğru bir örneklik bilgi dolu kalın kitaplardan çok daha kalıcıdır. Eğitimin değişmez kurallarından birisi de öğrettiğiniz kadar öğrenirsiniz. Rol model olduğunun bilincinde hareket ederek oyun evimizi güzelleştiren yol arkadaşlarımdan okul öncesi eğitimde katkı sunan Elif Gülmez, Rabia Ekinci, Emine Yıldırım ve Müjdet Şimşek Hocalarımıza,Kur’an öğretimi başta olmak üzere dini eğitimde katkı sunan Zehra Akbaş, Nazime Akgül ve Zeliha Tunç hocalarımıza teşekkürü bir borç biliyorum ” diyerek konuşmasını tamamladı.foto-galeri-009.gif

Program davetli olarak bulunan eğitimci yazar Zehra TÜRKMEN’in konuşması ile devam etti. Türkmen konuşmasında :”Bildiğiniz gibi insan soyunun, insanlık ailesinin en çok sevilen ve en çok özlenen üyesidir çocuk. Ve hepimizin üzerinde birleştiği tek nokta aynı zamanda çocuğun, çocuklarımızın yarınımızı, geleceğimiz oluşturduğu noktasıdır. Bizler vahyin ışığında kendini anlamlandırmaya ve Kur’an’ın bize göstermiş olduğu doğru üzerinde yol almaya çalışan insanlarız. Tabi ki çocuğa bakışımız. ona yaklaşımımızda kuranın perspektifine ters düşmeyecek ölçüde olmalıdır. Her birimiz çocuklarımızı iyi görmek iyi yetiştirmek isteriz. Ama bunun için çocuğun en yakın örneği olan bizler anne babalar, iyi olmak, takva üzerinde olmak, üretici, olmak zorundayız. Çocuğun sosyalleşme ihtiyacını karşılayacak uygun çevre oluşturmak zorundayız. Eğlence, spor dahil her şeyin alternatifini oluşturmalıyız. Bu alternatifleri karşılandığı önemli alanlardan birisi de Ekin Çocuk Oyun evi. Burada müziğin, tiyatronun… Hayatın alternatifini öğreniyorlar. Müslüman olmanın özünü kavrıyorlar. Ama bunlardan da öte biz bilincini kazanıyorlar” ifadeleri dikkat çekti. Konuşmasını dualar ile sonlandırdı.

Ardından Oyun evi öğrencileri Yıl boyu öğrendikleri bilgileri(Ayet ve hadis ezberleri, şiir ve vecizeler, şarkılar ve dramalar)seyirciler ile paylaştılar. Yapılan namaz Koreografisi, peygamberler geçidi, Fil diyeti ve ıspanaklı yumurta komedi gösterimi izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Program Kur’an’ı Kerim’i hatmeden öğrencilere hediye edilen bisikletler ile son buldu.

dsc_9373.jpg

_dsc0306.jpg

Fotoğraf: Tahir Sevim

HABERE YORUM KAT

5 Yorum