1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Batı Yaka'daki Siyasi Gözaltılara Son Verilsin!”
“Batı Yaka'daki Siyasi Gözaltılara Son Verilsin!”

“Batı Yaka'daki Siyasi Gözaltılara Son Verilsin!”

İslami Hareket Öğrenci Grubu'nun düzenlediği etkinliğe katılanlara seslenen Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Batı Yaka'daki baskıları eleştirdi.

05 Nisan 2015 Pazar 22:54A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Batı Yaka'daki Filistin Yönetimi'nden hareket üyeleri ile üniversitelerdeki İslami hareket üyesi öğrenciler üzerindeki baskıların kaldırılarak siyasi ve kurumsal faaliyetlere izin verilmesini istedi.

Heniyye, En-Necah Üniversitesi'nin düzenlediği etkinliğe kaydedip gönderdiği konuşmada, siyasi gözaltılara son verilmesi çağrısında bulunarak, siyasi gözaltıların sadece işgalciye hizmet ettiğini ve Filistin halkının değerleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Milli birliğin güçlü ve zaruri bir silah olduğuna dikkat çeken Heniyye, Hamas Hareketi'nin birlik ve bütünlüğe bağlı olduğunu, uzlaşının Filistin halkının tehlikelere ve tehditlere karşı koyabilmesi için zaruri olduğunu ifade etti.

Cihad yolunun Filistin'i işgalden kurtaracak yol olduğuna işaret eden Heniyye, Hamas Hareketi'nin siyaset, güvenlik, eğitim, askeri faaliyetler, düşünce ve medya alanlarında çalışan üyeleriyle haklardan ve sabitelerden taviz vermeden programına bağlı olduğunu söyledi.

İslami Hareket Öğrenci Grubu, Hamas kurucusu Şeyh Ahmed Yasin ve diğer komutanları anmak için düzenlenen "Şehitler Haftası" kapsamında kalabalık bir miting organize etti.

 

HABERE YORUM KAT