1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ''Batı Şeria’nın ilhak seçenekleri masada duracak''
''Batı Şeria’nın ilhak seçenekleri masada duracak''

''Batı Şeria’nın ilhak seçenekleri masada duracak''

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, İsrail ile BAE arasında imzalanan anlaşmanın başarılı olması için işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planının askıya alındığını belirtti.

01 Eylül 2020 Salı 09:42A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında ABD’nin arabuluculuğu ile yapılan ‘normalleşme anlaşmasının’ ardından iki ülke arasında gerçekleştirilen ilk uçuş esnasında Siyonist Kushner, uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulunup, soruları yanıtladı.

Tel Aviv-Abu Dabi arasındaki ilk ticari uçuşa katılan ABD-İsrail heyetinde yer alan Kushner, yaptığı basın açıklamasında, “Başkan Donald Trump'ın ilhak planına ilişkin seçenekleri masada kalmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Kushner, “Biz ve İsrail, vardığımız anlaşmayı hayata geçirmeye odaklanmış bulunuyoruz. Bu harika bir fırsat ve buna odaklanmamız gerekiyor. Ancak Başkan Trump seçenekleri masada tutmayı seviyor." şeklinde konuştu. 

İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayarak Filistin davasına ihanet eden Birleşik Arap Emirlikleri, İslam âleminden gelen tepkileri azaltmak için "Bu anlaşma sayesinde İsrail Batı Şeria'yı ilhak planından vazgeçti" yalanını uydurmuştu. Anlaşmanın dünya kamuoyuna duyurulmasından çok kısa süre sonra İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planını ertelediğini ancak planda bir değişiklik olmadığına vurgu yapmıştı.

HABERE YORUM KAT