1. HABERLER

  2. HABER

  3. Batı Çocukları Değil, Silahları Düşünüyor
Batı Çocukları Değil, Silahları Düşünüyor

Batı Çocukları Değil, Silahları Düşünüyor

Suriye konusunda yürütülen uluslararası görüşmelerde ölen binlerce çocuğun yerine, kimyasal silahların durumu tartışılıyor.

12 Eylül 2013 Perşembe 15:42A+A-

BM’nin verilerine göre son 1.5 yılda 8 kez toplu katliamın yaşandığı ve geçtiğimiz ay yapılan kimyasal silahlı saldırıda yüzlerce çocuğun öldürüldüğü Suriye konusunda yürütülen uluslararası görüşmelerde ölen çocukların yerine, kimyasal silahların durumu daha fazla tartışılıyor. 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın önerisi üzerinde yalnızca kimyasal silahların teslim edilmesi görüşünde mutabakat sağlanması halinde, bunun insanlığa ihanet olacağını savundu. 

Bu yaklaşımın çok bencilce olduğuna dikkati çeken Üstün, "Batı, her olayda olduğu gibi burada da kendi çıkarlarını düşünüyor. Burada İsrail'e herhangi bir zarar gelmesi engellenmek isteniyor. Rusya'nın önerdiği ve Batı ülkelerinin de sıcak baktığı bu yaklaşıma göre, çocukların öldürülmesine devam edilecek. Böyle bir durum var" dedi. 

Batı ülkelerinin yaklaşımını, 'silahları alıp ölümlere göz yummak' olarak niteleyen Üstün, bunun çıkar üzerine bir tutum olduğunu öne sürdü. 

"İnsanlar, Suriye'de ölmeye devam edecek, küçücük çocuklar ölmeye devam edecek" diyen Üstün, "Bu öneri diğer ülkelerce de kabul edilirse, Suriye'de zulüm devam edecek. Maalesef ölenlerin hesabı yine sorulmayacak ve küçücük çocuklar ölecek. Batı'nın tek hassasiyeti kimyasal gazlar. Bu hassasiyetin nedeni de kimyasal silahların kendilerine de atılabileceği endişesi" şeklinde konuştu.

Üstün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Suriye'de rejim tarafından 1.5 yıl içinde 8 kez katliam yapıldı. Bu katliamların, Esed'in talimatı olmadan yapılması söz konusu değil. Bu çocukların kanı yerde kalmamalı. Bu rejimin meşruluğu artık tartışılamaz bile. Batı ülkeleri bu faciaya el atmalı. Bu düşünce devam ederse, barışı ve insan haklarını sadece kendileri için istediği ortaya çıkacak."

 

HABERE YORUM KAT