1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtülüler kimden, ne için özür dileyecek?
Başörtülüler kimden, ne için özür dileyecek?

Başörtülüler kimden, ne için özür dileyecek?

Levent Gültekin, Halk TV’de başörtülülerin özür dilemesi gerektiğini söyledi!

16 Kasım 2021 Salı 12:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Levent Gültekin oldukça kirli ilişkiler içerisinde olan bir isim. Bir oradan bir buraya savrulmakla ömrü geçen Gültekin en sonunda olması gereken yeri bulmuş: Halk TV

Halk TV’de olunca CHP’nin “helalleşme” çağrısı herkese gözüktüğünden de farklı gözüküyor olsa gerek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayı Gültekin bakın hangi zaviyeden ele alıyor. “Başörtülülerden ne kadar özür dilenmesi gerekiyorsa, başörtülülerin de ülkeden özür dilemesi gerekiyor. Onların oylarıyla insanların hayatı mahvoldu. Çünkü onların oylarıyla ülke yedi yıldır yıkıma sürükleniyor, milyonlarca insanın hayatı mahvoldu. Onların oylarıyla yüz binlerce insan KHK ile açlığa mahkûm edildi. Demokrasinin adaletin, cumhuriyetin felsefesi yerle bir edildi."

AK Parti’nin yapıp ettiklerinin hesabını başörtülülerden sormak” şeklinde özetlenebilecek bu sözler CHP tarafında hiçbir şeyin değişmediğinin kanıtı olarak gösterilebilir pekala! Gültekin'in basit ve sığ mantığıyla CHP'yi destekleyenlerin akıbeti ne oluyor? Böyle sorular sorup tadınızı kaçırmak istemiyoruz ama ister istemez akıllara geliyor!

Gültekin’in sözlerini duyunca akla ilk gelen husus; Kılıçdaroğlu’nun da işinin kolay olmadığı. Evet, Kemal Kılıçdaroğlu’nun işi epey zor. Samimi veya değil ancak bu gibi arızalı tiplerle yol yürüyor olmak her şeyi baştan sona içinden çıkılamaz hale getiriyordur muhakkak.

İşin komik tarafı yaptığı açıklamada “kendi partisiyle de uzun süre mücadele ettiğini” söyleyen Kılıçdaroğlu’nun hemen ardından partisinin gayri resmi kanalından gelen “intikam” dolu sözlerde yatıyor. Kılıçdaroğlu durmadan öç alma mantığıyla hareket etmeyeceklerini göstermeye çalışırken yanında yöresindeki insanlar şimdiden “başörtülüler özür dilesin” diye böğürmeye başladı bile!

Peki, başörtülüler kimden özür dilesin? Levent Gültekin isimli acar gazetecimizin bununla alakalı da bir listesi vardır kesin. Kimden ve ne için özür dilesinler? Yıllarca yaşadıkları mağduriyetlere rağmen işin özünde hala en fazla ayrımcılığa maruz kalan kesim oldukları için mi özür dilesinler?

Başörtülülerin “kazanılmış haklarının” onları belli bir mertebeye ulaştırdığını düşünmek tek kelimeyle ahmaklık olur. Rejimin başörtülü insanlar üzerine oluşturduğu algının değişmesi için bir 98 sene daha geçmesi gerekiyor herhalde. O da işler yolunda giderse… İş Levent Gültekin gibilere kalırsa hiçbir şeyin yolunda gitmeyeceği ise kesin!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum