1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Başka Ülkelerde Açıldı, Türkiye Neden Bekliyor?
Başka Ülkelerde Açıldı, Türkiye Neden Bekliyor?

Başka Ülkelerde Açıldı, Türkiye Neden Bekliyor?

Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 kişiyi şehid eden İsrail aleyhine başka ülkelerde dâvâ açılmasına rağmen Türkiye’de başlatılan soruşturmanın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hâlâ dâvâ açılmaması şehid yakınları ve gazileri kahrediyor.

04 Ocak 2011 Salı 03:41A+A-

Gazze'deki ablukayı kırmak amacıyla insanî yardımla yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 kişiyi şehid eden İsrail aleyhine başka ülkelerde dâvâ açılmasına rağmen Türkiye'de başlatılan soruşturmanın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hâlâ dâvâ açılmaması şehid yakınları ve gazileri kahrediyor.

31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'deki ablukayı kırmak amacıyla insani yardımla yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 kişiyi şehid eden İsrail aleyhine Türkiye'de başlayan soruşturmanın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hâlâ dâvâ açılmamasına şehid yakınları ve gaziler tepki gösteriyor.

DOĞAN: İSPANYA'DA, İNGİLTERE'DE DÂVÂLAR AÇILDI

Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara sebebiyle yaşanan kriz diplomatik yollarla aşılmaya çalışılırken, Mavi Marmara soruşturmasının ise hâlâ belirsizliğini korumasına tepki gösteren şehid Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, dâvânın bu kadar gecikmesinin ortada bir yanlışlık olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. İsrail aleyhine İspanya'da, İngiltere'de dâvâların açıldığını ama Türkiye'de henüz dâvâların açılmadığını belirten Doğan, bürokratik engeller sebebiyle dâvânın açılmadığını savunuyor.

YALDIZ: İSRAİL'İN UZANTILARI MI DÂVÂ AÇILMASINI ENGELLİYOR?

Elde bulunan birçok belgeye ve Mavi Marmara yolcularının ifadelerine başvurulmasına rağmen soruşturma safhasının bir türlü bitirilememesine tepki gösteren şehid Fahri Yaldız'ın kardeşi Hasan Yaldız ise, dâvânın bugüne kadar açılamamasının anormal olduğunu söyledi. Yaldız; "İsrail'in Türkiye'deki uzantıları dâvâ açılmasını engellemeye çalışıyor" dedi.

SONGÜR: BİN BİR TÜRLÜ ZORLUK ÇIKARIYORLAR

Adli Tıp Kurumu'nun savcılığa kesin raporu bu zamana kadar göndermemesini eleştiren şehid Cengiz Songür'ün oğlu İsmail Songür, soruşturma safhasında kendilerine bin bir türlü zorluklar çıkarıldığını belirtti. Herhangi bir girişimde bulunduklarında, Türkiye'nin içindeki İsraillilerle karşılaştıklarını kaydeden Songür, Türkiye'nin gerekli bürokratik tepkileri göstermediğinden dolayı böyle olaylarla karşılaştıklarının altını çizdi.

YILMAZ: BİZİ GEMİYE BİNDİRMEYEN GÜÇ, DÂVÂ AÇILMASINI DA ENGELLİYOR

Mavi Marmara gemisinde İsrail'in gerçekleştirdiği saldırı sonucunda yaralanan İlyas Şahin Yılmaz da davanın bugüne kadar açılması gerektiğini söyledi. Mavi Marmara gemisi İstanbul'a gelirken Çanakkale'de gemiye bindirilmediklerini hatırlatan Yılmaz, "Çanakkale'de şehid yakınlarını, gazileri ve aktivistleri gemiye bindirmeyen güç ile soruşturmanın 7 aydır dava aşamasına geçilmesini engelleyen güç de, aynı güçtür" diye konuştu.

ER: İFADELER KÂĞIT ÜZERİNDE KALDI

Gemide yaralanan yazar Hamza Er, Türkiye'de rüzgarın tersine döndüğünü söyledi. Öncelikle Mavi Marmara yolcularının Türkiye'ye geldiğinde alkışlarla, coşkuyla ve büyük ilgiyle karşılandığını ifade eden Er, henüz Mavi Marmara olayının üzerinden 1 ay geçmeden İsrail Milli voleybol takımının Ankara'ya geldiğini belirtti. Ankara'da voleybol takımını protesto eden Mavi Marmara yolcularının aleyhine dâvâ açıldığını kaydeden yazar Er, sonra da yolcuların Çanakkale'de soğukta 12 saat bekletilmelerine rağmen gemiye binemediklerini vurguladı.

Hamza Er; "Görüldüğü gibi İsrail aleyhine dâvâ açılması için şehid yakınlarının ve gemi yolcularının savcılığa verdiği ifadeler kağıt üzerinde kalmıştır. Soruşturma ile de ilgilenilmiyor. Yaşanan bu gelişmeler ise beni şaşırtmadı" şeklinde konuştu.

YILDIRIM: DÂVÂ BİR AN ÖNCE AÇILMALIDIR

Gemide yaralanan Muhyettin Yıldırım ise, İsrail'in Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği saldırının basit bir olay olmadığını belirterek, söz konusu dâvânın Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini kaydetti. Yıldırım, dâvânın bir an önce açılması gerektiğini ifade etti.

HÜSEYİN KULAOĞLU / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT