1. HABERLER

  2. HABER

  3. BASIN Konseyi mi, BAAS Konseyi mi?
BASIN Konseyi mi, BAAS Konseyi mi?

BASIN Konseyi mi, BAAS Konseyi mi?

Basın Konseyi işini gücünü bıraktı; "Suriye'ye Hatay'dan ambulanslarla silah taşınıyor!" yaygarasına başladı.

13 Eylül 2012 Perşembe 13:06A+A-

Hatay’a yaptığı ziyaret esnasında ambulanslarla Suriye’ye silah taşındığını iddia eden Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi Tufan Türenç’e Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanlarımızın bu şekilde çirkin iddialarla yıpratılmasına asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Elinde belge olduğunu iddia edenler bu belgeleri yetkili mercilerle paylaşmalıdır” denildi.

Esad rejimine yakın bir tutum sergileyen Orhan Birgit ve Tufan Türenç’in Sağlık Bakanlığı ile ilgili ortaya attığı asılsız iddialar ve yaptığı açıklamalar, “Basın Konseyi mi, yoksa Baas Konseyi mi” diye düşündürdü.

“ESAD REJİMİ OYNANAN OYUNLARA KARŞI BİR DİRENÇ GÖSTERİYOR”

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’in ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi Tufan Türenç’in dün ortaya attığı iddialar ve yaptıkları açıklamalar düşündürücüydü.

Orhan Birgit, Yüksek Kurul üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunduğu Hatay'da düzenlediği basın toplantısında, ellerinde Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığını gösteren fotoğraf bulunduğunu açıklamıştı. Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi Tufan Türenç ise yaptığı açıklamalarda Esad rejiminin yanında yer alan bir yaklaşım sergiledi. “Suriye halkı mevcut rejimin korunması için çabalıyor” ifadesini kullanan Tufan Türenç, "Çok vahim oyunlar oynanıyor, bir takım senaryolar ortaya konmaya çalışılıyor. Şu anda Esad rejimi oynanan oyunlara karşı bir direnç gösteriyor. Suriye halkı mevcut rejimin korunması için çabalıyor, çünkü mevcut rejimin sona ermesi demek Müslüman Kardeşlerin ülkeye şeriat getirmesi anlamına geliyor. Suriye'deki Sünni aşiretlerin de Esad'ın yanında yer almış durumda olduklarını gözlemliyoruz. Bu işin daha da uzayacağı görünüyor. Türkiye, yakın ve uzak vadede gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan çok büyük zarar görecek. Gelinen süreç artık sadece Hatay'ı değil, Türkiye'yi rahatsız edici boyutlara gelecektir. Türkiye Suriye politikasını revizyondan geçirmeli, yoksa başı çok ağrıyacak." diye konuşmuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN CEVAP

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ambulansların tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşımadığı kaydedilerek şöyle denildi:

"Tüm ambulanslarımız Araç Takip Sistemi ile takip edilmekte ve hiçbir ambulansımız ülke sınırları dışına çıkmamıştır. Tamamen insani yardım amacıyla bölgede hizmet veren sağlık çalışanlarımızın bu şekilde çirkin iddialarla yıpratılmasına asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Elinde belge olduğunu iddia edenler bu belgeleri yetkili mercilerle paylaşmalıdır. İddiaların doğruluğu halinde gerekenlerin yapılıp kamuoyumuzla paylaşılacağından kimse şüphe duymamalıdır."

(Star)

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum