1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakanlık: İncirlik İçin ABD İle Mutabakat Yok
Başbakanlık: İncirlik İçin ABD İle Mutabakat Yok

Başbakanlık: İncirlik İçin ABD İle Mutabakat Yok

Başbakanlık'tan İncirlik üssünü ABD'nin kullanması için herhangi bir mutabak olmadığı duyuruldu.

13 Ekim 2014 Pazartesi 16:25A+A-

Başbakanlık kaynakları, İncirlik Üssü'nün kullanımıyla ilgili olarak ABD ile yeni bir mutabakatın olmadığını fakat görüşmelerin sürdüğünün bilgisine yer verdi. Suriyeli muhaliflerin eğitimi konusunda da yapılan açıklamada, ABD ile mutabakata varıldığını ancak ayrıntıların netleşmediğine vurgu yapıldı.

Bu sabah AP, Pentagon'dan ismi açıklanmayan bir kaynağa dayanarak, Türkiye'nin, aralarında İncirlik'teki NATO Üssü'nün de bulunduğu üsleri, IŞİD’e karşı oluşturulan ABD liderliğindeki koalisyonun kullanmasını kabul ettiğini öne süren bir haber yayınlamıştı. AP'nin haberinde, Türkiye'nin ABD'nin önderlik ettiği koalisyonun içinde yer almasının getirdiği yükümlülükler ve anlaşmalar sonucu, İncirlik üssünün yanında Türkiye'de bulunan daha değişik üslerin de ABD askerine açıldığını duyurmuş ama diğer üslerin ismini vermemişti. 

DAHA SONRA DA SUSAN RİCE DOĞRULAMIŞTI!

Bu haberlerin ardından ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice; 'Bu yeni ve bizim için son derece memnuniyet verici bir taahhüt' diye konuşmuştu.

Amerikan NBC televizyonuna konuşan Rice, Ankara’nın ilk olarak ılımlı muhaliflerin eğitilmesi için ABD ve ortaklarına Türkiye toprakları ve üslerinin kullanımına izin verdiğini söylemişti.  Rice, Ankara’nın ayrıca Irak ve Suriye içinde faaliyetlere girmeleri için ABD ve koalisyon ortaklarının ‘tesislerini’ kullanmasına izin verdiğini belirtti. Rice, “Bu Türkiye’nin verdiği yeni bir sözdür ve biz bunu büyük memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. Susan Rice ayrıca "Türkiye’den Suriye tek başına kara birliklerini sokmasını istemedik" ifadesini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT