1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan ve Eşi, Yahya’yı Umutlandırdı
Başbakan ve Eşi, Yahya’yı Umutlandırdı

Başbakan ve Eşi, Yahya’yı Umutlandırdı

Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, henüz anne karnındayken babası tutuklanarak cezaevine atılan ve 20 yıldır baba özlemi ile yaşam mücadelesi veren yüzde 99 engelli Yahya Boylu’yu umutlandırdı.

26 Ocak 2015 Pazartesi 17:29A+A-

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı kongresine katılmak için dün kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, henüz anne karnındayken babası tutuklanarak cezaevine atılan ve 20 yıldır baba özlemi ile yaşam mücadelesi veren yüzde 99 engelli Yahya Boylu’yu umutlandırdı.

Diyarbakır’da henüz annesinin karnındayken babası tutuklanarak cezaevine atılan ve 30 yıl hapis cezasına çarptırılan yüzde 99 engelli Yahya Boylu, 20 yıldır baba hasretiyle yaşam mücadelesi veriyor. Hastalığı nedeniyle mahkum olduğu yataktan feryat eden Boylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan babasını cezaevinden çıkartmalarını istiyor. Ağabeyinin sosyal medya üzerinden açtığı sayfalarla feryadını duyurmaya çalışan Boylu, dün partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nın 5’inci olağan kongresine katılmak için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile görüşmesinin ardından umutlandı.

“Baba Özlemimi Giderecekler”

Dün, kongrenin yapıldığı Seyrantepe Spor Tesisleri’nden çıkıp, valiliğe giden Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, bu sırada yol kenarında Yahya ve annesini gördü. Otobüsü durdurup, aşağı inen Davutoğlu çifti, aileye özellikle de Yahya’ya özel ilgi gösterdi. Başbakanın elini ve alnını öptüğü Yahya Boylu, “Dün başbakan ve eşiyle görüştüm. Başbakan elimi öptü, alnımı öptü. Eşi çok geçmiş olsun dedi. Bana oyuncak verdiler. Sen merak etme dediler. Annemden telefon numarasını aldılar. Babamı çıkaracaklar. Babamı çok seviyorum. Onu çok özledim. Başbakan ve eşi özlemimi giderecekler” dedi.

“Merhametli İnsanlardırlar”

Anne Şüheda Boylu ise Davutoğlu çiftinin otobüsteyken kendilerini gördüğünü ve aşağıya inip kendileri ile görüştüğünü ifade ederek, “Sayın Başbakan Yahya’nın elinden, alnından öptü. Eşi Sare hanım da çok duygulandı. İşlerinin yoğun olduğunu bildiğim için acele ile mağduriyetini anlattım. Eşimin 28 Şubat mağduru olduğunu ve 20 yıldır cezaevinde olduğunu anlattım. Telefon numarası istediler benden. Görevlilere vermemi istediler. O kargaşa içerisinde alamadılar. Tekrar Yahya ile birlikte valiliğe gittik. Orada kapıda bekledik. Çıkışta yine bizi görünce durdular. Telefon numaramı Sare hanıma verdim. Arayacağına söz verdi. İnanıyorum onlara, merhametli insanlardırlar. Çok etkilenmişler Yahya’yı görünce. İnşallah bu çağrımıza kulak verirler. Çektiklerimiz son bulur. Yahya babasına kavuşur artık” diye konuştu.

Yahya’nın Başbakan Davutoğlu’nun Diyarbakır’a geleceğini öğrenmesi ile yerinde duramadığını anlatan Boylu, “İlla gidip göreceğim onu, gidip konuşacağım onunla diye tutturdu. Babamı çıkarsınlar zaten çığlıklarını herkes duyuyor biliyor. Gün boyu başbakanın peşindeydik sırf sesimizi duyurmak için, çok şükür duyuldu. Gördü bizi. İnanıyorum inşallah iyi şeyler olur” dedi.

İHA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum