1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bartın ve Erzincan Merkezli Paralel Yapı Operasyonunda 19 Tutuklama
Bartın ve Erzincan Merkezli Paralel Yapı Operasyonunda 19 Tutuklama

Bartın ve Erzincan Merkezli Paralel Yapı Operasyonunda 19 Tutuklama

Bartın ve Erzincan merkezli 9 ilde Paralel Yapı'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 zanlıdan 19'u tutuklandı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:19A+A-

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Karabük’te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 26 kişiden 1'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ettiği 25 kişiden 12’si adli kontrol şartıyla salıverilirken, Paralel Yapı örgütüne üye oldukları ve 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet ettikleri iddia edilen aralarında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil Çelen, Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Genel Sekreteri Hasan Önder'in de yer aldığı 13 zanlı tutuklandı.

Bartın merkezli 6 ilde 12 Mayıs'ta düzenlenen operasyon kapsamında 26 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilere ait ikamet, iş yeri ve eklentilerinde yapılan aramada çok sayıda belge ile bilgisayar, bilgisayar programları, flash bellek, harddisk ve dijital verilere el konulmuştu.

Erzincan merkezli operasyonda 6 tutuklama

Erzincan merkezli 3 ilde düzenlenen Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda da gözaltına alınan 13 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

"FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak, nitelikli dolandırıcılık ve özel evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan Ş.A. ve S.Ü, savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen diğer zanlılar H.A, S.Ş, A.M, E.T, F.D, ve İ.Y tutuklandı, A.Z, M.Ş.Y ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AA

HABERE YORUM KAT