1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Banksy’den “Hz. İsa’nın Doğumu ile İsrail’in Ayırım Duvarını” Yorumlayan Eser
Banksy’den “Hz. İsa’nın Doğumu ile İsrail’in Ayırım Duvarını” Yorumlayan Eser

Banksy’den “Hz. İsa’nın Doğumu ile İsrail’in Ayırım Duvarını” Yorumlayan Eser

Kamuya açık alanlarda yaptığı grafiti tarzı resimlerle tanınan ancak kimliği bilinmeyen sokak sanatçısı Banksy'nin yeni maket çalışması "Beytüllahim'in Yarası", Beytüllahim kentinde bulunan The Walled Off Hotel'de sergilendi.

23 Aralık 2019 Pazartesi 10:35A+A-

Ayrım Duvarı'yla çevrili otelin işletmecisi Vessam Selsa, Banksy'nin söz konusu çalışmasının Noel kutlamaları dolayısıyla otelde sergilendiğini söyledi.

Selsa, çalışmanın, Hazreti İsa'nın doğduğu mağara ile kurşun izi şeklinde "Beytüllahim Yıldızı"nın bulunduğu ırkçı Ayrım Duvarı'nı temsil eden bir maketten oluştuğunu ifade etti.

Selsa, "İnsanların çoğu Noel kutlamaları sırasında Beytüllahim'den bahsediyor ancak bu kentin yaşadığı sıkıntıları, halkının onurlu bir yaşam süremediğini ve özgürce kentte dolaşamadığını çok az kişi biliyor. Bu eser, Filistin halkının yaşadığı gerçekliği ortaya koyuyor." dedi.

Banksy gibi sanatçıların eserlerinin kent turizmini canlandırdığına işaret eden Selsa, 2,5 yıl önce kurulan oteli şu ana kadar 250 bin kişinin ziyaret ettiğini, bunlardan bazısının otelde konakladığını bazısının da Banksy ve başka Filistinli sanatçıların eserlerini görmeye geldiğini dile getirdi.

Gerçek kimliği bilinmeyen, Gazze'de ve Ayrım Duvarı gibi mekanlardaki resimleriyle dikkati çeken Banksy'nin, otelin iç dekorasyonu ve bazı odalarındaki tablo ve duvar resimlerinde de imzası bulunuyor.

Yaptığı çizimlerde savaş karşıtı, çevreci, hayvan hakları ve tüketim çılgınlığı gibi konulara gönderme yapan ve dünyanın en çok tanınan sokak sanatçılarının başında gelen Banksy'nin bugüne kadar gerçek kimliği bilinmiyor. (Euronews)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT