1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz’daki Delillerle 50 Kez Ceza Verilir
Balyoz’daki Delillerle 50 Kez Ceza Verilir

Balyoz’daki Delillerle 50 Kez Ceza Verilir

Tarımcıoğlu, bazı medya kuruluşları ve sanık avukatlarının Balyoz kararını itibarsızlaştırma girişimlerine tepki gösterdi.

10 Ocak 2013 Perşembe 13:47A+A-

Emekli Askeri Hâkim Faik Tarımcıoğlu, Balyoz davasına ilişkin gerekçeli kararı Zaman’a değerlendirirken, mahkemenin ortaya koyduğu metnin doğru okunmadığına dikkat çekti.

Genelkurmay’ın Balyoz davasına konu olan delilleri kendilerinin göndermediğine yönelik açıklamasının çarpıtıldığını belirten Tarımcıoğlu, “Belgelerin ilgili kurumlarda olduğu bilgisi kasten görülmek istenmiyor. Balyoz’un darbe planı olduğunu kanıtlayan birçok delil var. Bu delillerle 50 kez ceza verilir.” dedi.

Taraf gazetesinde yayımlanan belgelerle, Gölcük Donanma Komutanlığı ve İstihbaratçı Albay Hakan Büyük’ün evinde ortaya çıkan belgelerin birbiriyle örtüştüğünü hatırlattı. Tarımcıoğlu, dava sürecinde ortaya çıkan deliller konusunda şu örnekleri verdi: “Belgeleri değerlendiren askerî hâkimlerin ses kayıtları, askerî bilirkişinin değerlendirme raporu, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın ifadeleri önemli birer delil niteliğindedir. Eski Genelkurmay başkanlarından Işık Koşaner’in kabul ettiği ses kayıtları ise Balyoz için önemli itiraflardır.”

Emekli Askerî Hâkim, Balyoz darbe planları ile ilgili çarpıcı bir ayrıntının da altını çizdi. Hilmi Özkök’ün 1 Mart tezkeresinin ısrarla geçirilmek istendiği yönündeki ifadesine atıf yaparken şu tespitte bulundu: “Eğer 1 Mart tezkeresi Meclis’ten geçmiş olsaydı, Balyoz’a ihtiyaç duymayacaklardı. Çünkü bu tezkere ile istedikleri zemin oluşmuş olacaktı. Meclis’in tezkereyi kabul etmemesi ile ilgili TSK’nın olumlu bir açıklaması yok. Bunun üzerine B planı olarak, Balyoz’u planladılar.”

Mustafa Gürlek / Zaman

 

HABERE YORUM KAT