1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bakan Selçuk: Zarifoğlu'nun Kitabının Toplatılması Söz Konusu Değil
Bakan Selçuk: Zarifoğlu'nun Kitabının Toplatılması Söz Konusu Değil

Bakan Selçuk: Zarifoğlu'nun Kitabının Toplatılması Söz Konusu Değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” kitabının toplatılmasının sözkonusu olmadığını açıkladı.

01 Ocak 2019 Salı 19:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Birgün gazetesinde yer alan haberde; Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabı, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan tarafından Meclis gündemine taşınmış Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verilmişti.

CHP’li Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kitabı seçen komisyonun yerine yeni bir komisyon oluşturulduğunu ve yeni komisyonun Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları” adlı kitabını tavsiye listesine aldığını duyurmuştu. Ceylan, Bakan Selçuk’un bahse konu kitabın tavsiye listesine alınmasıyla ilgili olarak, inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdiğini söyleyerek, “Bu kitabın seçilmiş olması bile trajik bir durumdur ve Milli Eğitim’in getirilmek istendiği noktayı göstermektedir. Takibimiz olmasa bu kitap öğrencilere dağıtılacaktı” diye konuşmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gelen tepkiler üzerinden sosyal medya hesabından “Edebiyatımızın zarif ustası Cahit Zarifoğlu’nun kitabının bakanlıkça toplatılması ve yasaklanması söz konusu dahi olamaz. Medyadaki haberler Çanakkale M.E. Müdürlüğü’nün yereldeki bir kararı olup konu soruşturulmaktadır. Ayrıca şahsıma atfedilen yorumlar bütünüyle gerçek dışıdır.” açıklamasını yaptı.

13a0bfd1-30d8-4fc0-bc11-ac813b1de1ca.jpg

Ziya Selçuk’un bu açıklamasına rağmen ortada bazı soru işaretleri duruyor, CHP’li Özgür Ceylan bu kitap üzerine bir soru önergesi verdi mi? Bakan buna bir yazılı cevap verdi mi? Ayrıca Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü kendi inisiyatifiyle kitap listesi yayınlayabiliyor mu?

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı:

al.jpg

Söz Konu Haber:

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum