1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakan Bozdağ: CHP'de Kaç Tane İrancı Vekil Var
Bakan Bozdağ: CHP'de Kaç Tane İrancı Vekil Var

Bakan Bozdağ: CHP'de Kaç Tane İrancı Vekil Var

CHP'li Erdem'in açıklamalarının sorulması üzerine Bozdağ, mollar İran'a diye bağıranların şimdi İrancı olduğunu söyledi. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'na 'sizin içinizde kaç tane İrancı vekil var' sorusunu yöneltti.

23 Aralık 2015 Çarşamba 17:24A+A-

Ankara Adliyesi'ndeki Medya İletişim Merkezi açılışında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen ile ilgili kırmızı bülten kararlarının bakanlığa ulaştığını belirterek, kendisinin Türkiye'ye gelerek hakkındaki iddiları cevaplamasının daha doğru olacağını söyledi. Bozdağ'ın açıklmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bakanlığımıza ulaştı. Bu kararlarla ilgili hazırlıkları bakanlığımız sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığına göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına bunu iletecektir. Bu süreç devam ediyor.

Fetullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır. Yargılamada yüz yüzelik ilkesi esastır. Türkiye ile Amerika arasında günde bir sürü uçak seferi var, bildiğim kadarıyla sağlık bakımından da bir sorunu yok. İstinabe yerine Türkiye'ye gelsin, mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin, savcının veya ilgililerin sorduğu sorulara yüz yüze cevap vermesi daha doğru olur" dedi.


"Sizin içinizde kaç tane İrancı vekil var?"

CHP'li Eren Erdem'in açıklamalarını ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum ses kayıtları var dinlediğiniz zaman kendisinin söylediği ile açıklamaları çelişiyor. O sözleri farklı şekilde yorumlayacak Türkiye'de kaç tane insan var dinleyen insanlar ne anlıyor. Akıl sahibi herkesin ne anladığı ortada. Tabi İran ile Türkiye bir savaşa girse ben İran'ın yanında yer alırım diyen bir vekil. Bunu söyleyen bir vekile ne dememiz lazım, aferin mi, diyeceğiz? Buna ilk önce CHP'liler ve CHP Genel Başkanı itiraz etmeli. Bu milleti temsil ettiğine göre bu milletin hazmedebileceği bir olay değil. Mollalar İran'a bağıranlar şimdi İrancı oldu. CHP Genel Başkanına sesleniyorum sizin içinizde kaç tane İrancı vekil var? Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Bunu Türkiye milletine şikâyet ediyorum.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum