1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreynli Siyasi Mahkûmlar Serbest Bırakılacak
Bahreynli Siyasi Mahkûmlar Serbest Bırakılacak

Bahreynli Siyasi Mahkûmlar Serbest Bırakılacak

Bahreyn'nin resmi haber ajansı, Kral Hamad bin İsa El Halife'nin, bazı siyasi mahkûmların serbest bırakılması emri verdiğini bildirdi.

22 Şubat 2011 Salı 13:49A+A-

Çoğu çoğunluktaki Şiilerden olan siyasi mahkûmların serbest bırakılması ise bir haftadır protesto gösterileri düzenleyen binlerce kişinin en önemli taleplerindendi.

Kral'ın kararı, başkent Manama'da düzenlenen hükümet yanlısı bir gösteriyi izliyor. Bu gösteride de siyasi mahkûmların serbest bırakılması çağrısı yapılmıştı.

Manama'nın merkezindeki İnci Meydanı'nda kamp kuran protestocu göstericiler ise Kral'ın siyasi reform yolunda görüşmelere başlanması yönündeki teklifi hakkında kararsız.

Bahreyn'de muhalefet ve göstericiler, siyasi mahkûmların serbest bırakılmalarının yanı sıra hükümetin istifasını ve göstericilerin bazılarının öldürüldüğü olayların soruşturulmasını da istiyor.

Ada ülkesi Bahreyn, Batı açısından stratejik öneme sahip bir müttefik. Ülke, ABD Donanması'nın 5. Filosu'na da ev sahipliği yapıyor.

Şiilerin çoğunluğu oluşturduğu ülke Sünni azınlık tarafından yönetiliyor ve Şiiler ayrımcılığa uğradıklarını savunuyorlar.

Bahreyn Grand-Prix'si iptal

Öte yandan, Formula 1'de 2011 sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn Grand-Prix'i, bu ülkedeki iç karışıklıklar nedeniyle iptal edildi. Yarış, 13 Mart Pazar günü yapılacaktı.

Bahreyn, 2004 yılından bu yana Sakhir pistinde Formula 1'e evsahipliği yapıyordu.

Ülkedeki yarışın iptaliyle, Formula 1'de 2011 sezonu 27 Mart'taki Avustralya Grand Prix'iyle başlayacak.

HABERE YORUM KAT