1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreynli Savaşçılara Ültimatom
Bahreynli Savaşçılara Ültimatom

Bahreynli Savaşçılara Ültimatom

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, ülke dışında farklı coğrafyalarda savaşan vatandaşlarına ülkeye geri dönmeleri için iki haftalık süre tanıdığını aksi takdirde vatandaşlıktan çıkarılacaklarını duyurdu.

28 Mart 2014 Cuma 12:29A+A-

Bahreyn Haber Ajansı’na (BNA) göre, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı bildiride “yurtdışında savaşan gruplara katılan ve şu anda çatışma alanlarında bulunan vatandaşların iki haftayı geçmeyecek bir süre içinde bir an önce ülkeye dönmeleri gerekir” denildi.

İçişleri Bakanlığı, verilen sürenin dolması halinde ülkeye dönmeyen savaşçılar hakkında terörle mücadele kapsamında ülke güvenliğine tehdit oldukları gerekçesiyle “vatandaşlıktan çıkarılma” dâhil tüm yasal önlemlerin alınacağını belirtti.

Bakanlık Bahreynlilere dini nedenlerle savaş alanlarına yönlendirilmekten uzak durmaları çağrısı yaptı.

Bahreyn bu bildiriyle, Suudi Arabistan’ın ardından yurtdışında savaşan vatandaşlarına süre tanıyan, aksi takdirde sert önlemler alacağını belirten ikinci Körfez ülkesi oldu.

Suudi Arabistan da 7 Mart 2014’te yayınladığı bildiride yabancı ülkelerde savaşan vatandaşlarına ülkeye geri dönmeleri için 15 gün süre tanıdığını, belirlenen süre içerisinde dönmeyen kişilerin ise hapis cezasına çarptırılacağını duyurmuştu. 

(Al Jazeera ve BNA)

HABERE YORUM KAT