1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreynli Muhaliflere Hukuksuz Tutuklama
Bahreynli Muhaliflere Hukuksuz Tutuklama

Bahreynli Muhaliflere Hukuksuz Tutuklama

Bahreyn'deki tutuklamaları değerlendiren muhalif grup El-Vifak, tutuklamaların hükümsüz ve hukuka aykırı olduğunu belirtti.

14 Ocak 2013 Pazartesi 13:56A+A-

Bahreyn'deki muhalif gruplardan El-Vifak, Bahreyn hükümetinin ulusal siyasi figürler hakkında verdiği kararların, ''hükümsüz ve hukuka aykırı'' olduğunu savundu.

Yazılı açıklama yapan El-Vifak, hükümetin tutuklamaları siyasi misilleme olarak yaptığını ve bunun hukuki önem taşıyamayacağını ileri sürerek, ''Tutuklamalar hükümsüz ve hukuka aykırı'' görüşüne yer verdi.

Haklarında 25 yıla kadar hapis cezası hükmü verilen aktivistlerin, aynı zamanda ifade özgürlüğünün de kısıtlandığını ifade eden El-Vifak, uluslararası kuruluşların, tutuklamaları 'siyasi araç' olarak nitelendirdiğini belirtti.

''Taleplerimiz Karşılanıncaya Kadar Devam Edeceğiz''

El-Vifak tarafından yapılan açıklamada, tutuklu aktivistler için verilen karara itiraz için dün düzenledikleri protestoda 'Taleplerimiz karşılanıncaya kadar devam edeceğiz' sloganını kullanıldığı kaydedilerek,''Kararı İnsan Hakları Yüksek Komiserliği 'siyasi zulüm', Uluslararası Af Örgütü de 'adaleti küçültücü olay' olarak tanımlamıştır'' ifadelerine yer verildi.

Bahreyn muhalefeti protestolarda, ''tüm sorunlara hükümetin neden olduğu'', ''demokratik geçişin önemine vurgu yapıldığı'', ''şeffaf seçimlerle kurulacak hükümete siyasi güç verilmesi'' ve ''adil yargının gerekliliği'' konularını dile getirdi.

Bahreyn'de muhalifler, kişisel özgürlüklerle din ve ifade özgürlüğü olmadığı gerekçesiyle gösteriler düzenlemişti. Gösteriler sonucu, aralarında insan hakları savunucusu Abdulhadi el-Havace'nin de bulunduğu 9 kişi, ''Monarşiyi yıkmak ve anayasayı değiştirmek için terörist grup kurmak'' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum