1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn'in 'İnci'sini Yıktılar...
Bahreynin İncisini Yıktılar...

Bahreyn'in 'İnci'sini Yıktılar...

Bahreyn, haftalardır yönetime muhalif kişilerin toplanma noktası olan İnci Meydanı'ndaki anıtı altyapı ve modernleştirme bahanesiyle yıktırdı.

19 Mart 2011 Cumartesi 03:14A+A-

Göstericilerin sembolü haline gelen anıtı yıktıran yönetim, enkazı da kısa süre içinde kamyonlarla taşıdı. Anıt, 1980'lerde Körfez İşbirliği Teşkilatı'nın Manama'daki toplantısı anısına inşa edilmişti. Anıt, konseye üye 6 ülkeyi temsil eden 6 kolondan ve inciyi simgeleyen bir küreden oluşuyordu. Anıtın bulunduğu meydan, son haftalarda Şii muhalefetin toplanma yeri haline gelmişti.

Bahreyn haber ajansı BNA, trafik akışını rahatlatmak amacıyla, Körfez İşbirliği Konseyi kavşağında altyapıyı geliştirme ve modernleştirme çalışmalarının başlatıldığını, bu amaçla meydana adını veren anıtın yıkıldığını duyurdu. 

Bu arada Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Âl Halife, ülkedeki Suudi Arabistan askerlerinin kalmaya devam edeceği ve ayrıca diğer Körfez ülkelerinden de takviye kuvvetler geleceğini söyledi. Dışişleri Bakanı, yabacı askerlerin gösterileri bastırmak gibi bir görevinin olmadığını, sadece stratejik yerleri koruyacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT