1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn'de Muhalif Şair İşkenceyle Katledildi
Bahreynde Muhalif Şair İşkenceyle Katledildi

Bahreyn'de Muhalif Şair İşkenceyle Katledildi

Şii Müslümanların başını çektiği muhalefetin sevgisini kazanan şair Ayat el Girmezi, maruz kaldığı işkence sonrası askeri hastanede yaşamını yitirdi.

21 Nisan 2011 Perşembe 13:03A+A-

Bahreyn'de polis tarafından gözaltında tecavüze ve işkenceye uğrayan rejim karşıtı şair vahşice katledildi. 20 yaşındaki genç şair Ayat el-Girmezi, şiirlerinde Bahreyn yönetimini ve Başbakan Halife İbni Selman El Halife'yi sert dille eleştiriyordu.

Girmezi'nin ailesi, 20 yaşındaki kızlarının "aşağılayıcı ve göz korkutucu" mektup akınına uğradığını ve bunları polise şikayet ettiğinde ise bu defa polislerin aynı şekilde davrandığını ifade etti.

Mart ayı sonunda polislerin evlerine iki defa baskın düzenlendiğini dile getiren Girmezi ailesi, kızlarının nerede olduğunu açıklamalarını aksi taktirde evlerini başlarına yıkacakları tehdidine uğradıklarını anlattı.

ETHA'da yer alan habere göre Ayat'ın annesi, güvenlik güçlerine kızlarının saklandığı yeri açıkladıktan sonra ondan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Aile, Nisan ayında ismini açıklamayan bir telefon görüşmesinde kızlarının askeri hastanede komada olduğunu öğrendiklerini bildirdi. Doktorların kendilerine Ayat'ın çok kez tecavüze uğradıktan sonra ve işkencenin ardından komaya girdiğini söylediğini belirten aile, tüm çabalara rağmen kızlarının kurtarılamadığını kaydetti.

Öte yandan içlerinde doktor, üniversite profesörleri ve öğrencilerin de bulunduğu bazı kadınların güvenlik güçleri tarafından kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum