1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn'de Muhalefet Yine Sokakta
Bahreynde Muhalefet Yine Sokakta

Bahreyn'de Muhalefet Yine Sokakta

Bahreyn'de polis protesto yapmak isteyen halka izin vermedi.

14 Şubat 2012 Salı 08:12A+A-

Bahreyn'de güvenlik güçleri, protestoların birinci yıldönümü için alanlara çıkan halka göz yaşartıcı gaz ve sersemletici bombalarla müdahale etti.

Bahreyn'de Arap Baharı'nın ilk döneminde yükselen protesto dalgası, Suudi Arabistan'ın zırhlı araçları ve aralarında Katar'ın da bulunduğu körfez ülkelerinin desteği ile şiddetli bir şekilde bastırılmıştı. 

Eylemler Başladığından Bu Yana 60 Kişi Katledildi

BBC'de yer alan habere göre geçen yıl Şubat ayında başlayan ve bir yıldır devam eden özgürlük talebi için yapılan gösterilerde en az 60 kişinin şehit edildiği bildiriliyor.

Şiilerin çoğunlukta olduğu Bahreyn, ülkenin önemli bir kısmının sahibi olan kraliyet ailesi tarafından yönetiliyor. Geçen yıl, İnci Meydanı'nda kamp kuran kalabalığa defalarca sert bir şekilde müdahale edilmiş, kitleler meydandan ayrılıp yaralıların tedavi edildiği hastanenin etrafında toplanınca aralarında doktor ve sağlık görevlilerinin bulunduğu çoğu kişi tutuklanmıştı.

Kral Hamad bin İsa el-Halife'nin hükümeti, siyasi reform yapma vaatlerini yerine getirdiklerini söylüyor. Ancak insan hakları grupları ve muhalifler, reformların oldukça yetersiz olduğunu söylüyor.

Yaklaşık 800 bin nüfuslu Bahreyn'de geçen yılki gösterilerde rol alan aralarında milletvekilleri, futbolcular, doktorlar ve halktan yüzlerce kişi tutuklanmıştı.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT