1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn'de İsyanın Simgesi Şair Kadın
Bahreynde İsyanın Simgesi Şair Kadın

Bahreyn'de İsyanın Simgesi Şair Kadın

Arap ülkelerindeki isyan hareketlerinin halkalarından biri olan Bahreyn'de rejim, muhalif hareketleri güç kullanarak bastırmaya devam ederken müttefik Batı ülkeleri bu duruma göz yummaya devam ediyor.

03 Haziran 2011 Cuma 21:31A+A-

Suudi Arabistan'ın da asker desteği vererek sindirmeye çalıştığı muhalifler uzun vadede rejimi değiştirmeye kararlı olduklarını dile getirirken, gözaltında kaybolan genç bir muhalif kadın isyancıları etrafında birleştiren bir simge haline geldi. 20 yaşındaki şair ve üniversite öğrencisi Ayet el-Gormezi martta gözaltına alındı. Gerekçe ise gösteride okuduğu bir şiirdi.

YAŞIYOR MU?

Gözaltına alındıktan sonra ailesi Gormezi ile sadece bir kez telefonla konuştu ve Gormezi annesine "bana zorla ifade imzalattılar" dedi. Bir daha kızlarını göremeyen aile en son bir askeri hastaneye kaldırıldığını, tecavüze uğradığını ve işkence gördüğünü öğrendiler. Ancak kızlarının şu an nerede ve ne durumda olduğunu, hatta yaşayıp yaşamadığını bilmiyorlar.

Ayet el-Gormezi'nin, polisler ailesini ölümle tehdit edince teslim olmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Üstelik Gormezi'nin Bahreyn'de gözaltında kaybolan tek kadın olmadığı, çok sayıda muhalif kadının gözaltında işkence kurbanı olduğu iddia ediliyor.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT