1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn’de Halkı Tanklarla Dağıttılar!
Bahreyn’de Halkı Tanklarla Dağıttılar!

Bahreyn’de Halkı Tanklarla Dağıttılar!

Bahreyn yönetimi, başkentteki İnci Meydanı'nın ikinci Tahrir Meydanı'na dönüşmesine izin vermedi. Sünni azınlık yönetiminin, nüfusunun yüzde 70’ni Şiilerin oluşturduğu Bahreyn’deki halk isyanına müdahalesi sert oldu.

18 Şubat 2011 Cuma 18:22A+A-

Halk, ekonomik sıkıntıları ve mezhep ayrımcılığını protesto amacıyla günlerdir gösteriler düzenliyordu.

Protestoların sürmesi üzerine Bahreyn ordusu dün başkent Manama'daki İnci Meydanı'na tanklarla girdi ve göstericileri dağıttı. 5 gösterici öldürülürken yaklaşık 230'u da yaralandı.

Kentteki kritik noktaları tutan Bahreyn ordusunun ayrıca, başkente giriş ve çıkışları engellediği haber veriliyor.

Cuma Namazı Sonrası Protesto

Başkent Manama'da Perşembe günü ölen göstericilerin cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.

Manama'nın dış semtlerinden Sitra'daki cenaze töreninde, Şii eylemcilerin Bahreyn bayrağına sarılı cenazelerinin konulduğu iki aracın ardından yürüyen göstericiler, "Ne Şii ne Sünni, ulusal birlik" ve "Sünni Şii kardeştir" sloganları attılar.

Hükümet aleyhine slogan atan bazı göstericiler de "halk rejimin yıkılmasını istiyor" ve "çevik kuvvete imtiyaz, halka mermi" diye bağırdı.

ABD Gelişmeleri Endişeyle İzliyor

Amerika Birleşik Devletleri, İran'a karşı Amerikan 5'inci Filosunu konuşlandırdığı Bahreyn'deki gelişmeleri endişeyle izliyor.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Robert Gates, Bahreynli üst düzey yetkililerle telefonla görüşerek ülkede yaşanan gelişmelerle ilgili endişelerini dile getirdi.

Clinton, Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Bahreynli mevkidaşı Şeyh Halid bin Ahmed El Halife ile ülkede demokratik ve ekonomik reformların yaşama geçirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT