1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn’de Direneni ‘Böyle’ Yaparlar
Bahreyn’de Direneni ‘Böyle’ Yaparlar

Bahreyn’de Direneni ‘Böyle’ Yaparlar

Bahreyn’i “diktatörlük” olarak niteleyen insan hakları savunucusu Zeynep El Alkhawaja, polis tarafından sürüklenerek gözaltına alındı.

17 Aralık 2011 Cumartesi 08:13A+A-

New York Times gazetesine verdiği demecinde ülkesi Bahreyn’i “diktatörlük” olarak niteleyen insan hakları savunucusu Zeynep El Alkhawaja, polis tarafından yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Yaşananlar amatör kameraya yansıdı.

Başkent Manama’nın en işlek caddelerinden biri üzerindeki kavşakta önceki gün düzenlenen gösterilerde polisin göz yaşartıcı gaz atmasının ardından protestocular dağıldı. Ancak El Alkhawaja, meydanı terk etmeyi reddederek protestosunu sürdürdü. Yere oturan kadının etrafını bir anda polisler sardı. Bir kadın polisin konuşarak ikna etme çabası işe yaramadı ve ardından eline kelepçe takıldı. Zeynep El Alkhawaja daha sonra kelepçesinden tutularak yerde sürüklendi ve zorla polis aracına götürüldü.

Olay, uzaktaki bir apartmanda bulunan amatör kameraman tarafından kaydedildi. Görüntüyü çeken kişiye de polislerin müdahale etmeye çalıştığı, ancak başarılı olamadıkları belirtildi.

Arap Baharı’nın Bahreyn’deki sembol isimlerinden Zeynep El Alkhawaja, sık sık Batılı yayın organlarına ülkesindeki gelişmeleri anlatıyordu.

Taraf 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum