1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli düşmanları saydı: Ekonomik bylokçular, FETÖ’cüler, faiz lobisi…
Bahçeli düşmanları saydı: Ekonomik bylokçular, FETÖ’cüler, faiz lobisi…

Bahçeli düşmanları saydı: Ekonomik bylokçular, FETÖ’cüler, faiz lobisi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye anormal bir ekonomik saldırıya uğradı. Döviz kurundaki yükselişlerin hiçbir ekonomik temeli yoktu. Ekonomik bylokçular, FETÖ’cü şerefsizler, bölücü çevreler bu süreçte her türlü tezgahı kurdular.”

31 Aralık 2021 Cuma 13:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, okunmayan ama reklam gelirlerinde zirveye oynayan Türkgün gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, “Türkiye ekonomide yükseliş döneminde ve normalleşme sağlanacak, ücret ve maaşlar makul seviyelerde artarak vatandaşları rahatlatacak.” dedi. 

Ekonomik olarak yıpranan halka yaşananlar sağduyulu ve mantıki çerçevede açıklanmazken hamasi söylemlerin giderek arttığı ortamda Bahçeli "düşmanları" tanımladı. 

MHP lideri, “Türkiye anormal bir ekonomik saldırıya uğradı. Döviz kurundaki yükselişlerin hiçbir ekonomik temeli yoktu. Ekonomik bylokçular, FETÖ’cü şerefsizler, bölücü çevreler bu süreçte her türlü tezgahı kurdular. 21 Eylül’den itibaren döviz fiyatındaki artış menfi olarak vatandaşlarımızın refahına doğrudan doğruya sirayet etti. Terörle, darbe teşebbüsüyle, dış baskı ve şantajla yapılamayanlar ekonomide cephe açılarak başarılmak istendi. Faiz lobisi devreye girdi. Rant grupları harekete geçti. Küresel tefeciler ekonomik huzurumuza musallat oldu. Türkiye’nin önünü kesmek için kurgulanan ekonomik operasyonlar günbegün şiddetlendi. Bir ara dolar kuru 18,36 TL’yi bile buldu.” ifadeleriyle dolar kuru ve ekonomideki gidişatı yorumladı.

Fırsatçılığa geçit verilmeyeceğini iddia eden Bahçeli, “Milletimizin sömürülmesine tahammül edemeyiz. Kurdaki yükselişi fahiş fiyatlar yoluyla ranta dönüştüren, stokçulukla, fırsatçılıkla vatandaşımızı zora sokan kim olursa olsun karşısındayız. Kur Korumalı TL Mevduat Sisteminin başarılı olacağı inancındayım. Türk lirasının itibar ve değerinin yükselişinden memnuniyet duyuyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum