1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. BAE, Hollywood filmleriyle nefretini kusuyor!
BAE, Hollywood filmleriyle nefretini kusuyor!

BAE, Hollywood filmleriyle nefretini kusuyor!

Birleşik Arap Emirliği, Müslüman düşmanlığında sınır tanımayarak İslami hareketleri hedef gösteriyor!

03 Ağustos 2021 Salı 16:26A+A-

HAKSÖZ HABER

İslam coğrafyasının sömürülmesi sürecinde halklar bu duruma karşı isyan ettiler. Müslümanların ortaya koyduğu direniş sömürünün fiili işgalini imkansız hale getirdi. Ancak müstemleke mantığını içselleştirenlerin varlığı ortaya daha farklı bir görüntü çıkardı.

Artık Batılı sömürgecilerin bir fiil coğrafyamızda bulunmasına gerek yoktu. Onun yerine kendileriyle işbirlikçi rejimler sömürge mantığını yaşatmaya devam ettiler. Bugün bu misyonu üstlenenlerin başında İslamcı-ümmetçi çizgiye karşı tüm gücüyle saldıran BAE geliyor.

İnsan kaynakları, bilgi ve teknik donanım açısından bir gücü olmasa da ekonomik imkanları sebebiyle istediğini yapabileceğini düşünen BAE, Hollywood filmleriyle İslami hareketleri hedef almaya başladı.

BAE’nin sponsoru olduğu "The Misfits" filminde Müslüman Kardeşler Teşkilatı doğrudan hedef alındı. Bununla yetinmeyen BAE filmde Yusuf el-Karadavi’yi uluslararası terörün fikir babası olarak lanse etti. Katar ise filmde “Cezaristan” ismiyle tanımlanarak terörün finans kaynağı olarak gösterildi.

İslam coğrafyasının her yerinde halkların iradesine karşı darbe ve darbecileri destekleyen BAE son yüzyılda Müslümanların yetiştirdiği en önemli ilim adamlarından Yusuf el-Karadavi ve onu zalimlere teslim etmeyen Katar’ı hedef alarak alçaklıkta bir sınır tanımadığını gösterdi.

Hollywood’un ise bu işe el ayak olması “tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” deyiminin gerçek bir örneği olarak gösterilebilir. Bunun dışında ise filmi değerlendiren izleyiciler filmin İslamofobik temalara sahip olduğunu vurguluyor. Filmde Müslümanların yine nesneleştirildiği ve nefret objesi olarak sunulduğu ifade ediliyor.

resized-c63b9-5371a98fbae5.jpg

Filmlerin bu tarz propaganda unsurları için kullanılması sinemanın tarihi kadar eski. Ancak bu iş tabiri caizse “kitabına göre” yapılmazsa ortaya çok rahatsız edici işler çıkabiliyor. The Misfits filmi şimdiden bu tarz ucuz, bayağı yapımlar arasına girmeye aday. Birkaç meşhur oyuncu üzerinden elde edilmeye çalışılan söylem üstünlüğü aslında bu işe kalkışanların acziyetini gözler önüne seriyor!

El Cezire’nin konu hakkında hazırladığı haberde Amerikalı siyahi aktör Wesley Snipes’in filmin manipülatif tarzı sebebiyle yapımda rol almayı reddettiği öne sürüldü. BAE tarafından filmin senaristine “Abu Dabi’nin paralı askerleri kahraman olarak gösterilmesi” için para verildiği ve BAE hükümetinin askeri imkanlarından film setinde faydalanıldığı da belirtiliyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum