1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas ve Hizbullah İttifakı Suriye'de Kan Döküyor
Baas ve Hizbullah İttifakı Suriyede Kan Döküyor

Baas ve Hizbullah İttifakı Suriye'de Kan Döküyor

Baas ordusu ile Hizbullah militanlarının Kusayr'a düzenlediği saldırılarda 41 kişinin öldüğü belirtildi.

19 Mayıs 2013 Pazar 13:01A+A-

Esed ordusu ile Hizbullah militanlarının, Humus'un Kusayr ilçesine ağır silahlarla düzenlediği ortak saldırılarda 41kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 450 Yaralının olduğu bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Hizbullah militanları ile Baas ordusunun, bugün sabahtan itibaren Lübnan sınırına yakın Kusayr kasabasına hava ve kara saldırıları düzenlediğini, saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Savaş uçaklarının kasabada bir sahra hastahanesini de bombaladığına işaret eden SRGC, Kusayr'ın rejim güçlerince kuşatıldığını ve bölge halkının güvenlik endişesiyle ilçe dışına kaçamadığını belirtti. SRGC, Humus'un Telbise ilçesine de tank ve roketlerle saldırılar düzenlendiğini, saldırılarda ölen ve yaralananların olduğunu aktardı.

Bu arada yerel kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'na(ÖSO) bağlı birliklerin dün Kusayr ilçesinde 10 Hizbullah militanının öldürdüğünü ileri sürdü.

Hizbullah Ve Baas Ordusu Kusayr'ın Merkezine Girdi

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Baas ve Hizbullah’ın Kusayr'ın merkezindeki ana meydanın yanı sıra belediye binası ve çevredeki başka binaların kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

Askerlerin belediye binasına Baas bayrağı astığı ifade edildi. Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi, Suriye ordusunun Kusayr'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 41'ye yükseldiğini duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum