1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baas Sözcüsü: Esed’den Vazgeçmeyiz!
Baas Sözcüsü: Esed’den Vazgeçmeyiz!

Baas Sözcüsü: Esed’den Vazgeçmeyiz!

Baas rejiminin Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi II. Cenevre Konferansında geçiş döneminde Beşşar Esed’in iktidarda kalması üzerinde uzlaşmanın şart olduğunu söyledi.

04 Aralık 2013 Çarşamba 17:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beyrut’taki el-Mayadin televizyon kanalına demeç veren Zuabi Cenevre’deki Suriye heyetinin Esed’in direktiflerine göre hareket edeceğini ve Esed’in geçiş döneminin de, ülkenin de, bölgedeki direnişin de lideri olduğunu söyledi.

Zuabi ayrıca bazı batılı ülkelerin Suriye ye ilişkin siyasetlerini değiştirdiklerini ve Esed rejimine terörizme karşı işbirliği teklifinde bulunduklarını bildirdi.

22 Ocak’ta Cenevre’de yapılması beklenen görüşmelerde BM ve Arap Birliği’nin temsilcisi Lahdar İbrahimi arabuluculuk yapacak. Bununla birlikte dahili ve harici muhalefet arasındaki görüş ayrılığından ötürü görüşmelerin bir uzlaşmayla sonuçlanması zor görünüyor. Hatta yapılıp yapılmayacağı bile belirsizliğini koruyor.

Muhaliflerin çatı örgütü Ulusal Koalisyon Esed’in ve yakın çevresinin hariç tutulduğu ve tam yetkili bir geçiş dönemi hükümetini kabul edebileceklerini açıklamıştı. Özgür Suriye Ordusu komutanı General Selim İdris ise Al-Arabiya kanalına yaptığı açıklamada geçiş döneminde Esed’in herhangi bir rol üstlenmesinin asla mümkün olmadığını söylerken, “Rejim ordusu ihanet etmiştir, onlarla işbirliği yapmamız mümkün olamaz” diye konuştu.  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT