1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Baas Güçlerinin Filistinlilere Karşı Savaşı Sürüyor
Baas Güçlerinin Filistinlilere Karşı Savaşı Sürüyor

Baas Güçlerinin Filistinlilere Karşı Savaşı Sürüyor

Suriye'deki Baas güçleri hedeflerine yerleştirdikleri Filistinli mültecilere rahat vermiyor.

11 Ocak 2013 Cuma 12:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye dün Gazze'nin batı bölgesinde yer alan bürosunda Filistinli oluşumların liderleriyle Suriye'deki Filistinlilerin durumlarını gözden geçirmek ve hedef alınmalarına son verilmesinin yollarını görüşmek için bir toplantı yaptı.

Gazze'deki Filistin hükümetinin sözcüsü Tahir En-Nunu'nun konu hakkında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre toplantıda özellikle Suriye'deki Filistinlilerin durumu ve saldırılara hedef olmaları konusu ele alındı. Görüşmede Suriye'deki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin hedef alınmasına son verilmesi için etkili olabilecek tüm taraflarla bağlantı kurulması kararlaştırıldı.

En-Nunu, toplantıda ayrıca Kahire'deki uzlaşma görüşmelerinin ve sağlanan anlaşmanın da ele alınıp değerlendirildiğini ifade etti. En-Nunu, konunun ayrıntılarıyla ilgili değerlendirmelerin ise Kahire'ye giden heyetlerin dönmesinden sonra yapılacağını söyledi.

Yaklaşık 900 Filistinli Katledildi

Suriye'de Baas güçlerinin Filistinli mülteci kamplarına sürekli saldırılar düzenlemesi ve bu kampların birçoğunu askerî kuşatma altında tutması ciddi anlamda insanî sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Filistinli mülteciler Suriye'de yaşanan savaşta Baas rejimini açıktan desteklemedikleri ve kendilerine sığınan Suriyelileri askeri güçlere teslim etmedikleri için saldırılara hedef oluyorlar. Şimdiye kadar düzenlenen saldırılarda katledilen Filistinli sayısının 900’e yaklaştığı bildirildi.

Son olarak önceki gün Filistinli 2 insani yardım görevlisi sokak ortasında Baas güçleri tarafından infaz edilmişti.

Dera'da 2 Filistinli Tutuklandı, Bir Filistinli de Kayboldu

Öte yandan Baas yönetimine ait ordu birlikleri dün akşam saatlerinde Der'a mülteci kampı sakinlerinden iki Filistinliyi tutuklarken, başkent Şam'daki Dayanışma Mahallesinde de bir Filistinli gencin kaybolduğu bildirildi.

Der'a'daki tutuklama olayına bizzat şahit olan kişilerin Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdikleri bilgiye göre Baas rejimine ait ordu birlikleri Muhammed Süleyman ve Nur Fellahe isimli gençleri Der'a istasyon civarında ordunun kontrolündeki bir geçitten geçmekte oldukları sırada tutukladı.

Şam'daki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre ise Dayanışma Mahallesi ahalisinden Adnan Hamza Abdulhak isimli bir Filistinli genç 9 Ocak 2013 tarihinde el-Meyisat Mahallesindeki bürosundan çıktıktan sonra kayboldu ve şu ana kadar kendisinden hiçbir bilgi alınamadı.

Suriye'de Yaşayan Filistinliler İçin Çalışma Grubu tarafından verilen bilgide Yermuk mülteci kampı etrafındaki askerî kuşatmanın da 19 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ettiği ifade edildi. Yine kuşatma ve saldırılar yüzünden en-Neyreb, Der'a ve el-Huseyniyye mülteci kamplarında ciddi krizler ve insanî sorunlar yaşanıyor.

 

HABERE YORUM KAT