Aynı Alçaklık

Aynı Alçaklık

Vecihi Cuma, “Halep, Rusya destekli Esed rejimi, Menbiç de ABD destekli PYD tarafından kuşatma altında. Yaşananlar IŞİD, Rusya, Esed, İran ve ABD arasında Suriyelilerin ölmesi konusunda gizli bir anlaşma yapıldığını gösteriyor.” dedi

06 Ağustos 2016 Cumartesi 06:12A+A-

Suriye Geçici Hükümeti Başbakan Danışmanı Vecihi Cuma, “Halep Rusya destekli Esed rejimi, Menbiç ise ABD destekli PYD tarafından kuşatma altında. Ölen bizim halkımız ve hem kuşatma hem de kuşatılan her iki beldenin olağanüstü bombardıman altında tutulması ABD ve Rusya'nın ortak stratejisi oldu.” diye konuştu.

“ABD’den Menbiç’e 2 Binden Fazla Hava Saldırısı”

“Menbiç 63 gündür kuşatma altında ve ilçede 150 binden fazla sivil yaşamakta.” diyen Cuma, bu dönem zarfında ABD'nin Menbiç'e 2 binden fazla hava saldırısı düzenlediği bilgisini verdi.

“Menbiç'te 400 Sivil Hayatını Kaybetti”

İki ayı aşan kuşatma ile 80'den fazla sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Cuma, “300'ü aşkın sivilimizi de ABD bombardımanlarında kaybettik. ABD'nin PYD'ye kurdurmak istediği devletin bedelini mâlesef çocuk, kadın ve yaşlı siviller ödüyor.” şeklinde konuştu.

“Sokaklar Cesetlerle Dolu”

Kuşatma ve yokluk sebebi ile Menbiç'te hayatın felç olduğunu bildiren Cuma, “Şehrin her tarafı ceset dolu ve kaldırmaya dahi imkân bulunamıyor.” ifadelerini kullandı.

vecihi_cuma.jpgŞer İttifakı!

“Suriye'de yaşananlar IŞİD, Rusya, Esed rejimi, İran ve ABD arasında Suriyelilerin ölmesi konusunda gizli bir anlaşma yapıldığını gösteriyor.” diyen Cuma'ya göre Halep'te kuşatmayı kırmaya dönük operasyonun başarıya ulaşması birçok kirli oyunu bozabilir.

Bugüne kadar 24 beldeyi kuşatarak halkı açlık, susuzluk ve hastalıktan ölüme mahkûm eden Esed ve Rusya’nın son hedefi Halep olurken ABD ve müttefiki PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD de Menbiç'te aynı taktiği uyguluyor.

Operasyonun Altıncı Günü

Öte yandan direnişçiler kuşatmayı kırmak için Halep'in güneyinde başlattıkları operasyonun altıncı gününde, stratejik önemdeki topçu okulu ile 2 külliyenin kontrolünü ele geçirdi.

Kaynak: Yeni Şafak - Yılmaz Bilgen

HABERE YORUM KAT