1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aydınlık yalan söylemeye ve soykırımı inkar etmeye devam ediyor
Aydınlık yalan söylemeye ve soykırımı inkar etmeye devam ediyor

Aydınlık yalan söylemeye ve soykırımı inkar etmeye devam ediyor

Aydınlık gazetesi yazarı Adnan Akfırat “Çin Anayasası’nda Uygurların kültürel hakları, inanç özgürlüğü” başlıklı haberinde Çin Anayasasının sözde özgürlükçü yapısını okurlarına aktardı.

13 Şubat 2021 Cumartesi 21:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Aydınlık gazetesi Çin muhipliği yapmaya devam ediyor. Çin adına yalan söylemeye devam eden gazete Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımı görmezden gelerek Çin’in özgürlükçü bir ülke olduğu savını yeniden dillendirdi.

Aydınlık gazetesinin yazarlarından Adnan Akfırat yazdığı yazıda Çin Anayasasına atıflarda bulunarak Çin’de herhangi bir soykırım ve ayrımcılığın olmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Aydınlık yazarı yazısında “Madde 36: Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları, dini inanç özgürlüğünden yararlanır. Hiçbir devlet organı, hiçbir örgüt veya hiçbir birey, vatandaşları herhangi bir dine inanmaya veya inanmamaya zorlayamaz. Devlet, örgüt ya da birey herhangi bir dine inanana veya inanmayana karşı ayrımcılık yapamaz. Devlet, normal dini faaliyetleri korur. Hiç kimse, kamu düzenini bozan, vatandaşların sağlığını bozan veya devletin eğitim sistemine müdahale eden faaliyetlerde bulunmak için dini kullanamaz. Dini gruplar ve din işleri yabancı güçlerin denetimine kapalıdır.” İfadelerini kullandı.

Çin’i Türkiye’de aklamaya çalışan gazete şu ana kadar Doğu Türkistanlıların mağduriyetine dair destek mesajları vermediği gibi Türkiye’de eylem yapan Doğu Türkistanlıları da ayrılıkçı ve ajan olmakla itham etti.

Aydınlık gazetesi daha önce de “FETÖ denetimindeki Uygur ayrılıkçıları, Çin ile Türkiye’nin arasını açmak için tertipler düzenliyor. Doğu Türkistan dernekleri kışkırtma eylemler yapıyor” demişti.

HABERE YORUM KAT