1. HABERLER

  2. HABER

  3. Aydın Doğan'ın 8 Haziran Anketinde AK Parti Oranı
Aydın Doğan'ın 8 Haziran Anketinde AK Parti Oranı

Aydın Doğan'ın 8 Haziran Anketinde AK Parti Oranı

Araştırma şirketi IPSOS, Doğan Grubu'nun kanalı CNN TÜRK için özel olarak bir seçim sonrası araştırması hazırladı. Anketten çıkan sonuçlarda erken seçim olması halinde AK Parti'nin yüzde 45'lik oyla tekrar iktidar olacağı kaydedildi.

10 Haziran 2015 Çarşamba 15:03A+A-

7 Haziran seçimleri sonrası ilk anketi IPSOS, 81 ilde 1572 kişi ile telefonla gerçekleştirdi. Ankette, katılımcıların yüzde 59'luk bir bölüm seçim barajının kaldırılmasını ya da indirilmesini isterken seçimin iki kilit partisi MHP ve HDP'ye oy verenlerin ise sandığa çeşitli endişelerle gittiği görülüyor.

Oy tercihinizde neler etkili oldu?, Seçim sistemi değişmeli mi?, Başkanlık sistemi gündemden düştü mü?, Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?, Seçmen hangi koalisyonu istiyor? sorularının cevabı CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın programında açıklandı.

resized_159cb-aeaf1433926297638.jpeg

İşte araştırmanın sonuçları..

Erken seçimden korkuyorlar

Seçim sonrası oluşan tabloya göre hükümet çıkmıyor, koalisyonu kimin kuracağı hala belirsizliğini koruyor. Bahçeli seçimin hemen ardından yaptığı açıklamada erken seçim çağrısı yaptı ama bugün erken seçim olsa MHP oyları büyük oranda AK Parti'ye kayacak. Haliyle AK Parti dışındaki partilerin iktidar hayali suya düşecek. Bu yüzden, erken seçim çağrısı yapanlar aslında erken seçimden korkuyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT