1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Ayaklanma Bahreyn’e de Sıçradı
Ayaklanma Bahreyn’e de Sıçradı

Ayaklanma Bahreyn’e de Sıçradı

Tunus ve Mısır’daki diktatörleri deviren isyan ateşi bir başka Arap ülkesi Bahreyn’e de sıçradı.

15 Şubat 2011 Salı 00:41A+A-

Muhalefetin çağrısıyla yapılması planlanan ve "Öfke Günü" adı verilen hükümet karşıtı gösterilerden önce polisle bazı protestocular arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda göstericinin yaralandığı bildirildi.

Bahreyn'de çoğunluktaki Şiiler iktidardaki Sünni ailesini kendilerine yönelik olarak sistematik ayrımcılık yapmakla suçluyor.

Bahreyn'de muhalefetin çağrısıyla yapılması planlanan hükümet karşıtı gösterilerden önce polisle bazı protestocular arasında çatışma çıktığı bildirildi. Görgü tanıkları, polisin, ülkenin güneybatısında, Şiilerin çoğunlukta olduğu Nevidrat köyündeki göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiler kullandığını belirtti.

Tanıklar, polisin müdahalesinde  yaralananlar olduğunu söyledi.

Bahreyn'de muhalefet grupları, dün için büyük gösteri çağrısında bulunmuştu. Bahreyn'de çoğunluktaki Şiiler iktidardaki Sünni ailesini kendilerine yönelik olarak sistematik ayrımcılık yapmakla suçluyor.

Bu arada başkent Manama üzerinde helikopterlerin gün boyunca tur attığı kaydedildi.

Gerginliği gidermeye çalışan Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife, her aileye 2650 dolar vereceğini açıklamış, hükümet, geçen yılki güvenlik operasyonlarında tutuklanan reşit olmayan kişileri serbest bırakabileceğinin işaretini vermişti.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT