1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avusturya'da Irkçı Grubun Yürümesine Müsaade Edilmedi
Avusturya'da Irkçı Grubun Yürümesine Müsaade Edilmedi

Avusturya'da Irkçı Grubun Yürümesine Müsaade Edilmedi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da mülteci dostu bir grup, çok kültürlülüğün ve İslâmlaşmanın durdurulmasını isteyen ırkçı grubun yürümesine müsaade etmedi.

28 Temmuz 2016 Perşembe 11:30A+A-

Irkçılardan müteşekkil “Kimlik Hareketi” üyeleri, mültecileri ve “terör” saldırılarını protesto etmek üzere Christian Broda Platz Meydanı'nda toplandı.

Mülteciler yüzünden Avrupa'da sosyal düzenin bozulduğunu, tecavüz, şiddet ve “terör” olaylarının arttığını iddia eden ırkçı grup, çok kültürlülüğün ve İslâmlaşmanın durdurulmasını istedi.

Yaklaşık 100 kişiden oluşan gruptakiler, mülteci yanlısı politikalardan sorumlu tutukları Yeşiller Partisi Genel Merkezi'ne yürümek istedi.

Bunu haber alan yaklaşık 700 kişilik mülteci dostu bir grup, ırkçı grubun yürüyeceği yolu kapattı. “Faşistlerin Yürümesine Asla İzin Vermeyeceğiz!” yazılı pankart açan gruptakiler, “Irkçılar Dışarı, Mülteciler İçeri!” diye slogan attı.

Yürüyüşlerine izin verilmeyen gruptakiler bir süre sonra dağıldı, mülteci dostu grup ise sloganlar eşliğinde Yeşiller Partisi'ne yürüdü.

Eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT