1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avustralya Başbakanı: Artık Bir Kuraklık Diyarıyız
Avustralya Başbakanı: Artık Bir Kuraklık Diyarıyız

Avustralya Başbakanı: Artık Bir Kuraklık Diyarıyız

Ülkesinin bir “kuraklık diyarı” haline geldiğini söyleyen Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, “Avustralyalı çiftçiler dayanıklıdır, iyi yöneticilerdir ama bu gerçekten başa çıkması zor olabiliyor.” İfadelerini kullandı.

07 Ağustos 2018 Salı 11:53A+A-

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkesinin bir “kuraklık diyarı” haline geldiğini söyledi ve zorluk çeken çiftçilere yardım için yeni önlemler açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre yeni yardım paketinde çiftçilere 104 milyon dolar tutarında ek ödeme ve psikolojik yardım yapılacak.

Paketle hükümetin çiftçilere ayırdığı yardım miktarı 576 milyon dolara çıkacak.

Güney Yarımküre’deki ülkede kış aylarının yaşanmasına karşın, Avusturalya’nın doğusundaki bazı yerlerde şimdiye dek görülen en kötü kuraklık yaşanıyor.

kurak_avustralya_2.png

Ülkenin en kalabalık eyaleti olan ve tarım üretiminin dörtte birini yapan New South Wales eyaletinin yüzde 99’unda kuraklık hâkim.

Eyaletteki bir çiftlikte yeni önlemleri duyuran Turnbull, “Şu anda bir kuraklık ve sele yol açan yağmurlar diyarıyız. Bunun farkındayız. İklim çok değişken olabiliyor. Avustralyalı çiftçiler dayanıklıdır, iyi yöneticilerdir ama bu gerçekten başa çıkması zor olabiliyor.” dedi.

Turnbull’ın teselli etmeye çalıştığı bir yardım görevlisi de ağlayarak “Her gün bir çiftçi ailesini ziyaret ediyorum ve bir gün çok geç kalmış olabileceğimden kaygı duyuyorum. Durum bu kadar kötü.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT