1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Avrupa’da başörtü yasağı tarihe karışmalıdır!
Avrupa’da başörtü yasağı tarihe karışmalıdır!

Avrupa’da başörtü yasağı tarihe karışmalıdır!

Eşitlik, hak ve insani muameleden söz eden Avrupa’nın politikacıları ve siyasetçileri, sistemli bir şekilde müslümanları ötekileştirmektedir. Yasal zeminlere sığınmak için getirilen yasaklar, iş ve eğitim hayatından müslüman kadınları soyutlamaktadır.

20 Mayıs 2021 Perşembe 21:38A+A-

Aslı Ateş Kaya, yazısında Almanya özelinde Avrupa’daki başörtüye dönük yasakları yorumladı:


Almanya, başörtü yasağı ile imtihanına yeni bir halka daha ekledi.

Hatırlanacağı üzere Şubat ayının son haftasında Avrupa Adalet Divanı başörtüsü yasağı konusunda bir bilirkişi raporu hazırlamıştı. Başvurunun iki Alman mahkemesi tarafından yapıldığı, rapora göre ekonomik dezavantaj oluşacağına kanaat getiren işverenlerin, çalışanlara başörtüsü yasağını getirebileceği belirtilmişti. Bu durumda yasaklamanın AB hukuku ile uyumlu olduğu, prensipte bu yasaklamanın olabileceği de raporda yer alıyordu.

Raporun Avrupa Adalet Divanı hakimleri açısından bağlayıcılığı olmasa da, sunulan rapor doğrultusunda karar aldıkları tahminini yapmak pek zor değil.

Basına yansıyan haberlere göre Hamburg ve Nürnberg'de yaşanan iki ayrı olayda, işyerlerinde başörtüsü taktıkları için iş yeri tarafından olay mahkemeye taşınmış, İş Mahkeme'leri konuyu Avrupa Adalet Divanı'na, görüş bildirmeleri için götürmüştü.

Yazının devamı >>>