1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Avrasyacıların akıl hocası Dugin balataları iyice sıyırmış!
Avrasyacıların akıl hocası Dugin balataları iyice sıyırmış!

Avrasyacıların akıl hocası Dugin balataları iyice sıyırmış!

Putin’in akıl hocası Dugin, Rusya olmazsa insanlığın sonu gelir diyerek tehditler savurdu!

30 Mart 2022 Çarşamba 10:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya merkezli bir dünya tasavvuru geliştirerek ünlü olan Aleksandr Dugin kimileri tarafından çok abartılsa da işin özünde Rusça konuşan Doğu Perinçek ile karşı karşıya olduğumuzu aklımızdan çıkartmamak gerekiyor.

Şu söz kime ait desek Dugin’i bilmeyenler Perinçek diyecektir muhakkak: Türkiye'de son zamanlarda, bir 'Yeni Osmanlıcılık' akımı ortaya çıktı. Türkiye'nin çevre ülkelere müdahalesini savunan bu 'Osmanlıcılık' akımı, Türkiye'ye ABD'den ithal edilmiş bir proje. ABD, Türkiye'ye, 'siz Osmanlı'nın torunlarısınız' diyerek, Türkiye'yi bölge ülkeleriyle, özellikle Suriye'yle savaşa sokmaya çalışıyor.

Türkiye'nin tamamen ABD'nin rotasına girdiğini gösteren gelişmeler var. Bunlardan biri, Ergenekon ve Balyoz davaları. Burada tutuklanan ve sindirilen askerler, siyasetçiler ve aydınların hemen hepsi, ABD'ye mesafeli olan ve Türkiye'nin Rusya ve diğer Avrasya ülkeleriyle yakınlaşmasını savunan kişiler. Türkiye'deki Ergenekon ve Balyoz davaları aracılığıyla yürütülen süreç, Moskova'da, ABD tarafından planlanan ve Rusya'yı da hedef alan bir süreç olarak görülüyor ve Kremlin'de tedirginlik yaratıyor.

Bir aralar utanması kalmamış bazı muhafazakar yazarlar eliyle dindarlar arasında da pazarlanmaya çalışılan Dugin işin özünde gerçek bir faşisttir. Slav milliyetçiliğini kendisine değişmez rota belirlemiş olan Dugin’in neo-Avrasyacılık dediğin şey aslında bildiğimiz eski Slav faşizmidir!

Aleksandr Dugin, Al Jazeera’ye verdiği röportajda Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi hakkında öyle sözler sarf etmiş ki Avrasyacı zevatın bakış açısı da ortaya çıkıyor. Dugin’e göre Rusya kazanmak zorundaymış. Kazanamazsa insanlığın sonu gelecekmiş. Bu sebeple kazanmak için gerekirse nükleer silah dahi kullanılmalıymış!

“Rusya olmadan insanlık olmaz. Bu dünyada yaşamak istiyorsanız büyük ve bağımsız Rusya'yı kabul etmelisiniz. Bu askeri operasyon bizim için varlık yokluk meselesi. Ya var olacağız ya da yok olacağız. Şu anda her şey sallantıda duruyor. Yenilgi ihtimalini düşünmüyoruz. Çünkü bu olamaz. Olursa Putin, Rusya ve bildiğim kadarıyla dünya da olmayacak.

Çünkü biz her şeyi riske attık. Bu yüzden NATO tarafından nükleer bir saldırıya uğrarsak veya savaşa NATO müdahale ederse, nükleer seçeneğe ilişkin Sayın Putin'in söylediklerini dinlemek gerekir. Çünkü sahada aynı şekilde cevap verilecektir. Bu operasyonun 'son nefesimize kadar devam etmesi' kararı çoktan alındı ve kazanmaktan başka çaremiz yok."

Büyük bir deha olarak lanse edilen Dugin’in düşünceleri ortalama bir milliyetçi ve komplocudan farklı değil özetle! Avrasyacılığın teorik temellerini atan kişi böyle olunca takipçilerinin saçmalıkları daha rahat anlaşılıyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum