1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Avam Kamarası'nda Tek Adam Şov!
Avam Kamarası'nda Tek Adam Şov!

Avam Kamarası'nda Tek Adam Şov!

West Minster Sarayı/Avam Kamarası'nda bir sunum yapan Ahmet Hakan Coşkun'un program boyunca 'tek adam' vurgusu yaptığı gözlerden kaçmadı.

10 Haziran 2016 Cuma 16:19A+A-

GÖKHAN ERGÖÇÜN / HAKSÖZ-HABER

CEFTUS (Centre of Turkey Studies/Türkiye Çalışmaları Merkezi) tarafından düzenlenen programa konuk olan Ahmet Hakan Coşkun, West Minster Sarayı/Avam Kamarası'nda bir sunum yaparken kendisine iletilen sorulardan bir kısmını cevapsız bıraktı. Birçok soruya etkisiz ve sığ cevaplar veren Coşkun katılımcıların birçok sorusunu da geçiştirdi. Coşkun'un program boyunca 'tek adam' vurgusu yaptığı gözlerden kaçmadı.

Programın soru-cevap olarak ilerlemesini isteyen Ahmet Hakan Coşkun, yaptığı giriş konuşmasında Türkiye'deki siyasi düzlemi izah etmeye çalışacağını ifade etti. Buna binaen Türkiye'deki siyasi iktidarın 'Tek Adam' iktidarına doğru ilerlediğini ve iktidarın da bunu inkar etmediğini belirten Coşkun Türkiye'de yargının da bağımsız olmadığını kaydetti. Ayrıca halkın iktidara gösterdiği teveccühün muhalefetin suçu olarak karşımıza çıktığını söyleyen Coşkun HDP'nin 7 Haziran seçimlerine kapsayıcı/kuşatıcı bir parti olarak girdiğini fakat sonrasında PKK'nın şiddetinin baş gösterdiğini ve bunun yanlış olarak karşımıza çıktığını belirtirken hükümetin de bu şiddet olaylarında parmağı olduğunun altını çizdi. Ayrıca daha sonra tekrar bu konuya değinen Coşkun HDP'nin suçunun dağa sırtını dönmemek olduğunu vurguladı.

Türkiye'de olası bir sistem değişikliği ile ilgili sorulan bir soruya cevaben Coşkun Türkiye'de demokrasi isteyen ve de bunun karşısında yargının bağımsızlığını desteklemeyen, kuvvetler ayrılığını makul bulmayan bir taraf olduğunu, ayrıca Türkiye'de sistemin değişebileceğini ve bunun tartışılması gerektiğini söyledi. Buna ek olarak Coşkun "Türkiye'de tartışma yok. Çekişme ve kavga ortamı var" dedi. Ardından AK Parti tanımlaması yapan Coşkun AK Parti'yi "ideolojisi zayıflamış, tek adam partisi" olarak tanımlarken yine AK Parti'nin insanları bir arada tutmak için para ve makam dağıttığını ifade etti. Ayrıca Coşkun, AK Parti'nin toplumda milliyetçiliği, dini ve Osmanlı vurgusunu da iktidar kaygısı ile kullandığını da sözlerine ekledi.

"Ben de Bu Kadar Tahlil Yapabiliyorum"

Dış politika ile ilgili gelen soruya "Türkiye Suriye'de batağa saplandı. Mısır, Rusya, ABD ve diğer ülkelerle olan durum belli." cevabını verdi. Cevabı biraz daha açması istenen Coşkun "Ben bu kadar tahlil yapabiliyorum" şeklinde cevap verdi.

IŞİD Zalim, PYD Vatanperver

IŞİD ile PYD'yi kıyaslaması istenen Coşkun IŞİD'in zalim ve vahşi olduğunu ifade etti ve arkasından PYD'nin vatan savunması yaptığını, PKK ile olan bağının her ne kadar problem olsa da PYD'nin PKK kadar bir tehlike teşkil etmediğini kaydetti.

AK Parti'nin Müslümanları yönetime dahil etmek, muhafazakar ve İslamcılara alan açmak gibi ideallerle başa geldiğini iddia eden Coşkun'un AK Parti'nin İslamcı bir parti olmadığını ifade etmesi üzerine AK Parti'nin görüşünün ne olduğu soruldu. Bu soruya tam olarak bir cevap veremeyen Coşkun bu görüşün adının henüz konamayacağını, Kemalizm'den de bazı unsurlar barındırdığını ve nereye oturacağının kestirilemeyeceğini söyledi. Ayrıca arkasından İmam Hatip Liseleri ile ilgili gelen soruya cevaben Coşkun bu liseler üzerinden toplumun dönüşemeyeceğini ve çok da gündem etmemek gerektiğini kaydetti.

"Gezi Parkı'nda Çok İyi Performans Gösterdim"

Gezi Parkı'na dair sorulan soruya, o süreçte iyi performans gösterdiğini ifade ederek cevap veren Coşkun, CNN Türk'ün de haksız eleştirildiğini ve Gezi Parkı ile ilgili kanalın da iyi bir çalışma yaptığını sözlerine ekledi.

"Ben de Bu Kadar Analiz Edebiliyorum"

Program boyunca sıklıkla vurguladığı 'tek adam' yakıştırmasına binaen sorulan soruda Ahmet Hakan "Ben de bu kadar analiz edebiliyorum" cevabı gülünç karşılandı.

Ayrıca Coşkun, program içerisinde PKK sempatizanı bir grubun Tahir Elçi protestosuyla "Tahir Elçi'nin katili Ahmet Hakan" sloganına maruz kaldı. Arkasından Feyzi İşbaşaran da kendisine "Senin yüzünden hapis yattım" diyerek hakaretlerde bulundu.

img_3889.jpg

img_3893.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum