1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Atatürk öldüğünde zaman gerçekten durdu mu?
Atatürk öldüğünde zaman gerçekten durdu mu?

Atatürk öldüğünde zaman gerçekten durdu mu?

Bir veli çocuğunun, 10 Kasım'da Mustafa Kemal'i anma şiir okuma programına katılmasını doğru bulmadığını belirterek düzenlenmesi planlanan programa sınıfa ait Whatsapp grubundan tepki gösterdi.

06 Kasım 2022 Pazar 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Velilerin bulunduğu Whatsapp grupları üzerinden yapılan görüşmeleri aktaran bir velinin, Mustafa Kemal anmasına çocuğunu göndermeyen veliye ait yazışmayı paylaşması ile beraber Kemalist tazimler yeniden gündeme geldi. 

10 Kasım'ın yaklaştığı Türkiye'de, sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal'e ve Kemalist tazime dönük eleştiride bulunanlar linç edilmeye başlandı. 

Kemalist ideolojinin kendisini okullarda var etmeye devam ettiği atmosferde 3. sınıf öğretmenlerinden biri: "Saat 9'u 5 geçe Başlar eğildi öne İki göz iki çeşme Yaşlar doldu gözlere Saat 9'u 5 geçe matem doldu kalplere" diye başlayan bir şiirin ezberlenmesi talimatını verdi. 

Okullarda dayatılan ideolojik propagandaya çocuğunu dahil etmek istemeyen bir veli de 3.sınıf öğrenci velilerinin bulunduğu sınıf grubunda: "Hafsa programa katılmıyor. Fakat bugün bana "Atatürk öldüğünde zaman gerçekten durdu mu?" diye sordu. Siz cevabını verirseniz sevinirim. Çocukların gerçeklik algıları ile daha ne kadar oynayacak bu sistem merak ediyorum. Rasulullah'ın ölümünde bile Allah zamanı veya dünyayı durdurmadı. Fani bir kişi için bu ibareler nasıl ve neden kafalara sokuluyor. Bilimci isek bilime aykırı zira zaman veya dünya durmaz. Hayat biter, yok eğer inançlı isek inancımıza aykırı. Hayırlı akşamlar" diye yazarak Kemalist tazime ve öğretilerine tepki gösterdi. 

10 Kasım dayatmalarının Türkiye'de hala sığ kitleler tarafından devam ettirildiği görülürken, Kemalist tazime katılmayan ve bu durumu eleştirenlerin de linç edildiği biliniyor. "Çağdaş ve modern" Kemalist propagandistlerin sözde özgürlükçülükleri ise tepki çekiyor. 

3. sınıf öğrencilerine dayatılan propagandaya karşı duran veliye ait ilgili yazışma,

kemalist-tazim-10-kasim-2.jpegkemalist-tazim-10-kasim-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum