1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Atatürk bağımlılığı neler söyletiyor?
Atatürk bağımlılığı neler söyletiyor?

Atatürk bağımlılığı neler söyletiyor?

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde açılan köprü üzerinden iktidarı eleştirmek ve Kemalizm’e yaranmak isteyen isimler köprünün 18 Mart tarihinde açılmasına “Bu eser siyaseti. Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için.” dedi.

19 Mart 2022 Cumartesi 14:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalizm’in, iktidarın işleri ve Müslümanların çalışmaları ile olan kavgası tüm hızıyla devam ederken, Kemalistlere yaranmak için türlü söylemler üzerinden işletilen propagandaya alet olan isimler 1915 Çanakkale Köprüsü’nün dün yani 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihinde açılmasının Atatürk’e karşı bir hareket olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin yeni sembolleri arasında gösterilen ‘1915 Çanakkale Köprüsü’, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıldönümünde düzenlenen bir törenle açıldı.

Heykelden başka her işe karşı kara propaganda da bulunan kesim köprünün açılma tarihi üzerinden birilerinin hedef alındığını iddia etti. 1915 Çanakkale Köprüsünü 18 Martta açılmasına karşı söylem geliştiren muhalif kesim akla ziyan sözler ile alay konusu oldu.

Halk Tv'de konuşan Karar Gazetesi yazarı Ekonomist Prof. Dr. Uğur Emek projenin "Eser siyaseti" olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek "Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için" dedi. Emek'in sözleri sosyal medyada alay konusu olurken, iktidarın icraatlerine karşı geliştirilen bir direnç olarak yorumlandı.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum