1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ata’nın ölüm yıldönümünde Müge Anlı skandalı!?
Ata’nın ölüm yıldönümünde Müge Anlı skandalı!?

Ata’nın ölüm yıldönümünde Müge Anlı skandalı!?

Yeniçağ Gazetesi yaptığı haberle popülizmin çok nadide örneklerinden birisini ortaya koymuş.

11 Kasım 2020 Çarşamba 17:17A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik’in sahibi olduğu sağ-Kemalist yayın organı Yeniçağ, çok fazla izleyiciye sahip olan Müge Anlı'nın programının popülerliğini, 10 Kasım hamasetiyle birlikte kullanarak vulgar gazeteciliğini üst perdeye taşımış.

Müge Anlı’nın programı problemli insanların ahlaki açıdan mide bulandıran ilişkilerini ulu orta tartışarak bundan prim sağlamaya çalışan bir muhtevaya sahip. Zaten baştan sona sıkıntılı bir program olan bu şovun içeriğine takılmayan Yeniçağ, 10 Kasım’da yayımlanan bölümdeki “kuma” meselesini sorgulayarak akıl sağlığımızı hedef alıyor.

Sebebi ise şöyle: “Oysa cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, pek çok batılı ülkeden daha önce Türk kadınına sağladığı haklarla kadın erkek eşitliğini sağlamış, 1926’da çıkartılan Medeni Kanun ile erkeğin çok eşliliğini yasaklamış, kadınlara boşanma ve velayet hakkı tanımıştı.

Yani Kemalist medyanın çok fazla saçmalığına şahit olduk. Farklı franksiyonlarıyla bu yayın organları fantastik bir dünya tasavvuru koyuyor sanki önümüze. Bir gün çıkıp "şaka yaptık" derlerse şaşırmayacağız. Ancak bu yapılan haber "başyapıt" olarak Kemalist medya tarihine geçebilir.  

Yeniçağ’dan aldığımız ilhamla, Müge Anlı’nın yaptığı bu büyük suçtan dolayı yargılanması gerektiğini belirtmek isteriz. Yargılanması yetmez, tekrardan İstiklal Mahkemeleri’ni kurmak lazım gelir! Zira böyle bir skandalın izahı mümkün değil. Hele 10 Kasım’da böyle bir iş yapmak! Alenen devletin varlığına kasıt var burada…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum