1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Assaf: Mahmud Abbas Yönetimi Siyonist İsrail'in Baskılarına Direnemez!
Assaf: Mahmud Abbas Yönetimi Siyonist İsrail'in Baskılarına Direnemez!

Assaf: Mahmud Abbas Yönetimi Siyonist İsrail'in Baskılarına Direnemez!

Batı Yaka’daki Bağımsız Şahsiyetler Platformu Başkanı Halil Assaf, Mahmud Abbas Yönetimi’nin “İsrail”in ve diğer bazı ülkelerin baskılarına direnemeyeceğini söyledi.

27 Ağustos 2019 Salı 20:56A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Assaf, başta güvenlik koordinasyonu olmak üzere Mahmud Abbas Yönetimi ve işgal rejimi arasındaki anlaşmalara son verilmesinin önemine işaret ederek, “Filistin Yönetimi’nin zihniyeti değişmedikçe güvenlik koordinasyonuna son verilmeyecek” dedi.

Filistin toplumunun İsrail’i değil Filistin halkını koruyan güvenlik güçlerine ihtiyacı olduğunu belirten Assaf, Filistin toplumunu yıkan siyasi gözaltılara son verilmesi çağrısında bulundu.

Assaf, “İsrail, Filistin Yönetimi’ni işbirlikçi ve kendisi için çalışan bir güvenlik gücü gibi göstermeye çalışıyor” diyerek, işgal güçlerinin ve Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin gözaltına aldıkları kişilere aynı soruları sorduklarına dikkat çekti.

Bu politikanın Filistin’e ve Filistinlilere hiçbir yararının olmadığını söyleyen Assaf, güvenlik koordinasyonunun sadece İsrail’e hizmet ettiğini açıkladı.

Batı Yaka’da güvenlik durumunun üzüntü verici olduğunu kaydeden Assaf, siyasi gözaltıları takip ettiklerini ve mahkeme süreci sonunda beraatle sonuçlandıklarını söyledi.

Assaf, siyasi sebeplerle gözaltına alınanlara yöneltilen suçlamaların hukuki olmadığına işaret etti ve işgal rejiminin Filistinlilerin bölünmüş halde kalmalarını istediğini belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT