1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Askeri Başarının Ahlaki ve Hukuki Teminatları
Askeri Başarının Ahlaki ve Hukuki Teminatları

Askeri Başarının Ahlaki ve Hukuki Teminatları

“PKK’yı ezerken Türk milliyetçiliğine tevessül etmeyen, Amerika’yı bölgeden uzaklaştırırken Rusya ve İran’ın nüfuz mücadelesine geçit vermeyen sıkı bir duruşa ihtiyacımız var.”

15 Ekim 2019 Salı 12:30A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Barış Pınarı Harekâtı sadece Amerikan iç siyasetinde değil, Avrupa Birliği ülkelerinden Rusya ve İran’a oradan başını Mısır ve Suudi Arabistan’ın çektiği Arap Birliği’ne değin uluslararası kamuoyunda ciddi bir kaynaşmaya sebebiyet verdi. Bu kaynaşmanın, esefle kınamalarla başlayıp tehditlerle devam eden tepkilerin en önemli merkezlerinden biri de hiç şüphesiz İsrail oldu. Başta Amerika olmak üzere Avrupa’nın açık desteği, Rusya ve İsrail’in dolaylı yardımlarıyla pek yakında egemenliğini ilan etmesine kesin gözüyle bakılan PKK-PYD Garnizon Devleti stratejisi çok ağır bir darbe alınca çarşının karışması, pazarın çökmesi mukadderdi elbette.

Türkiye’yi ve Suriye’deki İslami hareketleri Esed rejimi ve PKK-PYD kanton devletleri marifetiyle köşeye sıkıştırma planına odaklanan devletler fena halde köşeye sıkışmış durumda. (…)

YAZININ DEVAMI >>>