1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arınç’tan Barış Süreci Hakkında Açıklama
Arınç’tan Barış Süreci Hakkında Açıklama

Arınç’tan Barış Süreci Hakkında Açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özel bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

14 Mart 2013 Perşembe 13:57A+A-

Kamu görevlilerinin serbest bırakıldığı anımsatan Bülent Arınç, 8 kişinin ailelerine dönmüş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İkinci heyetin görüşmesinin ardından Kandil ve örgütün Avrupa kanadına 2 mektup ulaştırılacağının söylendiğini anlatan Arınç, ''Bu mektupların yerlerine ulaştığını biliyoruz. Bu yerlerine ulaştıktan sonra da oradan gelecek cevapların Öcalan'a gelmesi, onun atacağı adımla sürecin devam etmesi öngörülüyor'' dedi.

BEKLENTİ VAR

''Benim görüşüme göre bu mektupların iki kaynaktan da Öcalan'a ulaşıyor olması lazım. Bundan sonra eğer bir heyet daha gidecekse ki bilebildiğim kadarıyla gitmesi gerekecek'' diyen Arınç, ne zaman ve kimlerin gideceğini şu anda söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Bu konuda bir beklenti olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

''Mektuplar sonrasında Öcalan'ın yine vereceği karar ve en azından 21 Mart'tan önce böyle beklenti var. Aslında tarihleri bu kadar çabuklaştırmak fazla iyimserlik de sayılabilir. Büyük bir beklenti de ortaya çıkarabilir. Ama Nevruz önemli bir olay. Çünkü her Nevruz öncesinde Türkiye'de bir karabasan gibi sıkıntı yaşanıyor. Farklı şekillerde kutlanıyor, toplumsal gösteriye dönüşüyor, çatışmalar oluyor. Bu arada istenmeyen görüntüler de çıkabiliyor. Eğer süreç başladığı gibi olumlu seyir takip edecek olursa yine 21 Mart'tan önce Öcalan tarafından yine bir bildiri, haberleşme veya onların tabiriyle bir talimat ortaya çıkabilir. Bu süreç zannediyorum ki hemen silah bırakmayla ilgili olmaz, mutlaka bir eylemsizlik çatışmasızlık kararı vereceksiniz, bundan sonra artık silahların susması gerekiyor şeklinde bir bildiri veya duyuru yapılacağını ümit ediyorum.''

 

HABERE YORUM KAT