1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ardahan'da PKK Saldırısı: 1 Ölü
Ardahan'da PKK Saldırısı: 1 Ölü

Ardahan'da PKK Saldırısı: 1 Ölü

Ardahan'da PKK'lılar jandarmayla çatıştı. Çatışma bölgesinde PKK'lıların taradığı minibüste 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

12 Temmuz 2015 Pazar 18:02A+A-

Ardahan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, PKK üyelerinin, dün Göle Belediyesine ait içme suyu depolarında arızaya neden olması ve 3 belediye personelini bir süre rehin almasının ardından bölgeye operasyon için Erzurum'dan jandarma ekiplerinin gönderildiği anımsatıldı.

Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, belediyeye ait bir aracın PKK’lılarca yakılmış halde bulunduğu kaydedilen açıklamada, saldırganların, inceleme yapan jandarma ekiplerine açtığı ateş sonucu yoldan geçen sivil bir araçtaki 4 kişiden 2'sinin yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, yaralılardan birinin tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadığı bildirildi.

Bu arada, PKK’lıların açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 65 yaşındaki kişinin Kanber Morkoç olduğu ve cenazesinin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, yaralı Sabri Morkoç'un ise Erzurum'da tedavi altına alındığı öğrenildi. Minibüste bulunan kişilerin HDP'li oldukları iddia edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT