1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Arapça karşıtlığı İslam düşmanlığının dışavurumudur!
Arapça karşıtlığı İslam düşmanlığının dışavurumudur!

Arapça karşıtlığı İslam düşmanlığının dışavurumudur!

CHP’li Seyhan Belediyesi de Arapçaya savaş açmış…

09 Eylül 2023 Cumartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir, Hatay, Mersin gibi birçok büyükşehir belediyesinin ardından bir başka CHP’li belediye daha Arapça tabelalara savaş açmış. CHP’li Adana Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mirzaçelebi’de yapılan denetimlerde özellikle Arapça tabelaları indirerek "büyük bir hizmete" imza atmış. Denetimler sonucunda tabelalar söküldü.

Son yıllarda sık yaşanan bu tarz hadiseler hakkında kimse lafı eğip bükmemeli. Türkiye’de Arapçaya gösterilen tepki kültürel olarak İslam’a gösterilmiş bir düşmanlıktan başka bir şey değildir.

Harf devrimi yaşamış bir ülkede Arapçanın temsil ettiği şey İslam ile ilişkili olduğu için devlet bu topraklarda asırlardır kullanılan yazı dilini değiştirmiştir. Böyle bir geçmişe sahipken sürekli Arapçanın hedef alınması birilerinin açıktan gösteremedikleri İslam düşmanlığının bir sonucudur.

CHP’li Seyhan Belediyesi ideolojik olarak devraldığı mirası sürdürürken artık bu duruma karşı hiçbir adım atmayan iktidarın hesap vermesi lazımdır. Arapçaya karşı gösterilen akıl dışı uygulamalardan rahatsız değil misiniz? Arapça üzerinden sol-Kemalistlerin ne ile hesaplaştığını ve İslami sembolleri düşmanlaştırdığını görmezden gelerek nereye varmak istiyorsunuz?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

19 Yorum