1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Arapça düşmanlığı size atanızdan mı miras kaldı?
Arapça düşmanlığı size atanızdan mı miras kaldı?

Arapça düşmanlığı size atanızdan mı miras kaldı?

Kocaeli Bakkallar Federasyonu Arapça tabelaları yasaklayacakmış, başka emriniz!?

08 Şubat 2022 Salı 14:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de laik-seküler dayatmacılığın en bariz tutumlarından birisi Arapça düşmanlığıdır. Militarist modernleşme öğretisi açısından Arapça geri kalmış bir kültür formu olarak dini bir temsildir. Bu sebeple Arapça ile savaşmak modernlik için vazgeçilmez bir ön kabuldür.

Kültür emperyalizmini içselleştirmiş müstemleke yanlılarının Arapça yazı görünce kırmızı görmüş boğaya dönmeleri boşa değil özetle! Çok derinlerde İslam karşıtlığıyla birleşen ırkçı bir tutum olan Arapça karşıtlığı bu sefer de Kocaeli’de ortaya çıktı!

Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük, kentteki yabancı uyruklu kişilerin açtıkları işletmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kütük, yabancı uyruklu insanların dükkânlarında artık Arapça tabela asılamayacağını açıkladı. “Kaymakamlık içerisinde bir komisyon oluşturuldu, Suriyeliler başta olmak üzere işletme açanların tabelaları Arapça yazılı ama artık Arapça tabela kullanılmayacak Türkçe tabela kullanılacak. Bazı sokaklar var ki bir giriyorsunuz sanki Suriye’nin bir kenti ya da caddesindesiniz.”

Cehaletten beslene bu tutum başka diller söz konusu olduğunda aynı tavrı göstermeyebiliyor nedense! “Kütük”ün fermanı ne kadar ciddiye alınır bilmiyoruz ama artık gündelik hale gelen ırkçı hezeyanlar İslami ve insani hasletlere sahip olan herkesin fazlasıyla canını sıkıyor!

HABERE YORUM KAT

12 Yorum