1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Arapça Düşmanlığı Kemalistlerden Size de mi Bulaştı?
Arapça Düşmanlığı Kemalistlerden Size de mi Bulaştı?

Arapça Düşmanlığı Kemalistlerden Size de mi Bulaştı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 6 ay içinde tüm Arapça tabelaların kaldırılacağına dair sözleri rafine edilmiş bir ırkçılık göstergesi değil mi?

20 Haziran 2019 Perşembe 12:28A+A-

Rıdvan Kaya, Haksöz-Haber için kaleme aldığı yazısında İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun Arapça tabelalarla ilgili çıkışını değerlendirdi.

Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda muhacirlerle ilgili tartışmalara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm Arapça tabelaların kaldırılacağını belirtmiş ve bunun için 6 ay sürecek bir çalışma başlattıklarını söylemişti.

Kemalist Fanatizmin Türklük, Türkçülük Dayatmasını ve Arapça Düşmanlığını Yansıtan Sözler

Süleyman Soylu’nun çıkışını analiz eden Rıdvan Kaya, “Bu sözler ve bu mantık bu ülkeyi tanıyanların, bu ülke tarihini bilenlerin çok yabancısı olduğu şeyler değil maalesef. Kemalist tek parti diktatörlüğünün bakanlarının, valilerinin yasakçı mantığını ve ilaveten laik fanatizmin Türklük, Türkçülük dayatması ve Arapça düşmanlığını yansıtıyor.” dedi. 

Soylu’nun ‘vaad ettiği’ düzenlemenin yanlışlığını, hukuksuzluğunu birkaç maddede özetleyen Rıdvan Kaya’nın yazısının tam metnini aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

ARAPÇA DÜŞMANLIĞI KEMALİSTLERDEN SİZE DE Mİ BULAŞTI?

HABERE YORUM KAT

6 Yorum