1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Arakanlı Gencin Yardım Çağrısı Karşılık Buldu
Arakanlı Gencin Yardım Çağrısı Karşılık Buldu

Arakanlı Gencin Yardım Çağrısı Karşılık Buldu

Arakan’dan kaçarken anne ve babasını bir hafta boyunca sırtında küfeyle taşıyan Muhammed Eyüp’ün ihtiyaçları karşılandı.

01 Mayıs 2018 Salı 14:09A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Myanmar, Bangladeş̧, Hindistan, Nepal, Malezya, Tayland ve Endonezya’daki mazlum Arakan halkına yardım ulaştırıldığı, 24 Ağustos’tan bu yana devam eden Arakan çalışmalarından yaklaşık 835 bin kişinin yararlandığı bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, yardım ulaştırılan arasında Arakan’daki zulümden kaçarken bir hafta boyunca anne ve babasını sırtında küfeyle taşıyan Muhammed Eyüp ve ailesi de yer aldı.

Vakıf, Muhammed Eyüp’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan annesi Asya Hatun’un tedavisi için yardım istemesini karşılıksız bırakmadı ve annesini ambulansla Sağlık Bakanlığı tarafından bölgede kurulan sahra hastanesine götürdü.

arakanli_genc_ve_annesi.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından da desteklenen hastanede Eyüp, annesi Asya Hatun ve eşinin tedavileri gerçekleştirildi.

Anne Asya Hatun’a İHH tarafından tekerlekli sandalye de hediye edildi.

arakanli_genc_ve_annesi_2.jpg

İHH, Bangladeş’in Cox’s Bazar şehrindeki Kutupalong Kampı’nda yaşamını sürdürmeye çalışan Muhammed Eyüp ve ailesine ayrıca insani yardım malzemesi ulaştırarak tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

Vakıf, bölgedeki şartların uygunluğuna göre Muhammed Eyüp’ün evini de yenileyecek.

Eyüp, babasını 2 ay önce kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT