1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Antalya L Tipi Cezaevi Lemar Osman’ın tedavisini yapmıyor!
Antalya L Tipi Cezaevi Lemar Osman’ın tedavisini yapmıyor!

Antalya L Tipi Cezaevi Lemar Osman’ın tedavisini yapmıyor!

Antalya L Tipi Cezaevine konulan tutuklulardan Ukrayna Vatandaşı Lemar Osman cezaevinde tedavisinin yapılmadığını avukatı ve eşi aracılığı ile haber verdi.

04 Kasım 2020 Çarşamba 19:26A+A-

Antalya’da 22 Eylül 2020 tarihinde Hizb-ut Tahrir mensuplarına yönelik gözaltılar yapılmış, 8 günlük haksız gözaltı sonrası 29 Eylül 2020 tarihinde 11 kişi tutuklanmış ve 3 kişi serbest bırakılmıştı. Antalya L Tipi Cezaevine konulan tutuklulardan Ukrayna Vatandaşı Lemar Osman cezaevinde tedavisinin yapılmadığını avukatı ve eşi aracılığı ile haber verdi.

Kronik rahatsızlığı bulunan Lemar Osman’ın tutuklanmadan önce safra kesesindeki taşlar sebebiyle tedavi gördüğü ve kendisine diyet uygulandığını, orta kulak iltihabı rahatsızlığı sebebiyle denge kaybının olduğu ve devamlı ilaç kullanarak tedavi olduğu eşi tarafından bildirildi. Ancak tutuklandığı günden bugüne 3 kez Cezaevi yönetimine dilekçe vermesine rağmen doktora çıkarılmadığı tedavi talebine cevap verilmediği bildirildi.

Lemar Osman’ın avukatı Mustafa Kocamanbaş ise konu ile ilgili şunları aktardı: “Ekim ayı ortasında müvekkilim Lemar Osman'ı ziyaret ettim. Bana sağlık sorunları olduğunu, orta kulak rahatsızlığı sebebi ile uyumakta güçlük çektiğini belirtmiş ve ayrıca bazı diğer sağlık sorunları daha olduğunu iletmişti. Kendisine cezaevine dilekçe vermesi gerektiğini belirttim ve tedavi olmak için dilekçe vermiş ancak bugüne kadar herhangi bir şekilde hastaneye sevki yapılmamış. 5275 sayılı İnfaz kanunu madde 71 gereğince cezaevinde bulunan her hükümlü ve tutuklunun hastaneye sevki yapılmak zorunda. Ancak tutuklandığı 29 Eylül tarihinden bugüne 3 ayrı dilekçe vermesine rağmen sevk olmamış. Aynı zamanda Ukrayna’nın Antalya Konsolosluğu ile görüştüm. Konsolosluk da tedavi hizmeti verilmesi için savcılık ile görüştüklerini söylediler. Ancak henüz Konsolosluk’a da bu konuda dönüş yapan bilgi veren olmamış.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT