1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anneler Eylemi Ankara'ya Taşıyor
Anneler Eylemi Ankara'ya Taşıyor

Anneler Eylemi Ankara'ya Taşıyor

Çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyerek Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, pazartesi günü başkente gidecekler. Amaçları Başbakan Erdoğan'la görüşmek.

22 Haziran 2014 Pazar 19:56A+A-

Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı’nda oturma eylemini sürdüren aileler, pazartesi günü Ankara’ya giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini açıkladı.

Görüşme için randevu alındığını belirten ailelerin sözcüsü Erhan Eren, çocukların getirilmesi için Başbakan Erdoğan’dan yardım isteyeceklerini söyledi. Ancak görüşmenin gerçekleşeceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Eylem yapan annelerden Bedriye Gözlügöl, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki kızı Hayriye Neslihan’ın iki ay önce kaybolduğunu söyledi. Beş gün sonra Samsun’da bir dershanede öğretmenlik yapan 25 yaşındaki kızı Perihan’ın da kaybolduğunu söyleyen Gözlügöl, “Perihan’ın kardeşini aramak üzere gittiğini ve orada ikna edildiğini düşünüyorum" dedi.

Ankara’ya gidecek annelerden Leman Aydın ise 16 yaşındaki oğlu Vedat’ın, 4 Nisan’da kaybolduğunu söyledi. Aydın, “Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Yarın Ankara’ya gidip Başbakan’dan da bunu isteyeceğiz. Bize yardımcı olsunlar ve çocuklarımız evine dönsün. Sadece bunu istiyoruz” dedi.

15 yaşındaki oğlu Faruk Taşçı’nın Kars’ta kaybolduğunu söyleyen Rahime Taşçı ise, “Faruk benim tek çocuğumdu. Gittiği günden beri gözüme uyku girmiyor. Başbakan’dan çocuklarımızı isteyeceğiz. Çocuklarımızın sağ salim gelmesini isteyeceğiz” diye konuştu.

20 Mayıs'tan beri Diyarbakır'da eylem yapan aileler, Haziran ayı başında da iki günlük açlık grevine gitmişti. 

DHA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT